پیشنهاد معاون وزیر علوم در اجلاس جهانی علم و فناوری؛

ایجاد خدمات اختصاصی ویزا برای پژوهشگران

ایجاد خدمات اختصاصی ویزا برای پژوهشگران

به گزارش لینک وبسایت، معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: یکی از راهکارهای بهبود دیپلماسی علمی می تواند ایجاد خدمات اختصاصی ویزا برای پژوهشگران و متخصصان باتوجه به صلاحیت های آنها باشد.



به گزارش لینک سایت به نقل از وزارت علوم، بیستمین اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه (STS) در کیوتوی ژاپن انجام شد و دکتر پیمان صالحی؛ معاون پژوهشی وزیر علوم در میزگرد وزرای این جلسه که به میزبانی وزیر آموزش، فرهنگ، ورزش، علوم و فناوری (MEXT) ژاپن برگزار گردید، به تشریح دستاوردهای کشور در عرصه علم و فناوری پرداخت.
صالحی در این نشست که با تمرکز ویژه بر مبحث «علم باز و چرخش نخبگان» و با حضور وزرا و مقامات هم طراز وزرا از ۲۳ کشور جهان برگزار گردید، ضمن اشاره به سرمایه گذاری های ایران در علم و فناوری گفت: در چند دهه گذشته، سرمایه گذاری های قابل توجهی در علم و فناوری انجام شده که نتیجه آن قابل توجه بوده است. اکنون ایران از نظر دستاوردهای علمی، رتبه اول در غرب آسیا و رتبه پانزدهم در دنیا را دارد.
وی با تاکید بر نقش زنان در پیشرفت های کشور، اظهار داشت: نقش کلیدی زنان و دختران با تحصیلات عالی در این پیشرفت غیرقابل انکار بوده است. الان، ایران دارای بیش از ۳ میلیون دانشجو است که حدود ۵۰ درصد از آنها را زنان می سازند. همین طور تقریباً ۳۰ درصد از اعضای هیئت علمی ما، دانش پژوهان زن هستند.
معاون پژوهشی وزارت علوم در مورد پیشرفت علم و فناوری در کنار تحولات حوزه هوش مصنوعی، گفت: ضروری ست که ضمن تجلیل از این دستاوردها، باید بر پویایی و چشم انداز در حال تحول علم و فناوری و پیشرفت سریع در این حوزه ها صحه گذاشت. چون که توسعه فرآیندهای دیجیتالی و ادغام هوش مصنوعی، نوید اتفاقات بهتری را می دهد.
صالحی ضمن اشاره به مسائل اخلاقی و حریم خصوصی، اشاره کرد: در کنار پیشرفت های این حوزه، توجه هوشیارانه و انجام اقدامات پیشگیرانه لزوم زیادی دارد. وی با تاکید بر این که «تولید دانش بصورت قابل توجهی سبب ارتقای رفاه جامعه خواهد شد»، گفت: پژوهشگران نباید به مرزهای محدودی از دانش باشند، محدود شوند؛ بلکه باید متعلق به تمام بشریت باشند.
صالحی اظهار داشت: وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که وقتی مرزها برای دانشمندان برداشته شود، سطح تنش کاهش می یابد. بنابراین، دیپلماسی علمی جزء ضروری دیپلماسی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی است و به پویایی استعدادهای بین المللی که دانشمندان آینده هستند کمک می نماید.
معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد راهکارهای بهبود دیپلماسی علمی گفت: یکی بوسیله حل ها می تواند ایجاد خدمات اختصاصی ویزا برای پژوهشگران و متخصصان با توجه صلاحیت های آنها باشد. در این عرصه، در نظر گرفتن دیدگاه هایی که نتایج تحقیقات و اقدامات را در مقیاسی جهانی برای تقویت استعدادهای بین المللی به اشتراک می گذارد، مهم می باشد.
صالحی اشاره کرد: تاکید بر شفافیت، همکاری و دسترسی آزاد در انتشار تحقیقات و اجرای سیاست هایی که نهضت استعدادها را تسهیل می کند و از این طریق میتوان به اتحاد جهانی و رشد اشتراک گذاری دانش کمک کرد.
معاون وزیر علوم با اعلان اینکه «ما موظف به گسترش جریان آزاد دانش، بدون توجه به قلمروها و مرزهای سیاسی هستیم»؛ گفت: بیایید به شعار پرارزش «علم و فناوری برای همه نژادها، ملیت ها، مذاهب، اقتصادها و زبان ها» پایبند باشیم.
 


منبع:

1402/07/10
16:00:37
5.0 / 5
241
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بین المللی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
Link website