اولین نورگیری رصدخانه ملی تا تابستان 1401 شروع می شود

اولین نورگیری رصدخانه ملی تا تابستان 1401 شروع می شود

به گزارش لینک وبسایت رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی اظهار داشت: اولین نورگیری رصدخانه ملی در بهار و تابستان سال آینده شروع می شود.


به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر محمد جواد لاریجانی عصر چهارشنبه در پنجمین کنفرانس دوسالانه شتابگر ذرات و کاربردهای آن در محل ساختمان فارابی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پروژه رصدخانه ملی را همچون طرح های در دست اقدام پژوهشگاه دانش های بنیادی اعلام نمود و اضافه کرد: حالا این طرح به علت برودت هوا متوقف شده است اما در بهار و تابستان سال ۱۴۰۰ اولین نورگیری رصدخانه ملی را آغاز خواهیم کرد.
وی در ارتباط با نحوه تأمین آینه تلسکوپ این رصدخانه هم اظهار نمود: با عنایت به بزرگ بودن آینه تلسکوپ، ما مجبور به وارد کردن آن با همکاری صمیمانه نیروی انتظامی از راه مرز زمینی و تاجر شدیم.
لاریجانی همینطور برگزاری پنجمین کنفرانس دوسالانه شتابگر ذرات و کاربردهای آنرا بسیار بابرکت دانست و اظهار نمود: علوم پایه به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک حساب پس انداز برای کشور است و در واقع موتور پیشرفت کشورها در علوم پایه نهفته است.
وی ضمن اشاره به گذشت حدود ۳۳ سال از عمر پژوهشگاه دانش های بنیادی اضافه کرد: این پژوهشگاه هم اکنون در غرب آسیا به یک مرکز مهم علمی، پژوهشی تبدیل گشته است.
لاریجانی در ادامه، مأموریت و رسالت اصلی پژوهشگاه دانش های بنیادی را انجام پروژهای بنیادی دانست و اضافه کرد: ما پروژه محور هستیم و در این راستا در کنار تحقیقات انجام شده با پروژه هایی همچون سرن و سزامی همکاری داریم.
وی اجرای پروژه شتابگر ملی را همچون طرح های در دست پژوهشگاه دانش های بنیادی نام برد و ضمن اشاره به ارسال گزارشی از روند اجرای این طرح به رهبر معظم انقلاب اضافه کرد: ایشان هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را بعنوان مسئول پیگیری این طرح مشخص کردند.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از خبرگزاری ایرنا، این کنفرانس با حضور دکتر محمدجواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی، دکتر جواد کریمی ثابت رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سیدحسن قدسی پور رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر حسین آفریده دبیر کنفرانس و دکتر پرویز پروین رئیس دانشکده فیزیک و مهندسی انرژی برگزار شد.
در این کنفرانس از استاد جواد رحیقی استاد پژوهش های بنیادی با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.
پروژه رصدخانه ملی از ۲۵ سال پیش در دانشگاه صنعتی شریف عنوان شد و در حالیکه محققان و دانشمندان زیادی در این طرح فناورانه مشارکت دارند با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شده است.
رصدخانه ملی ایران در ۳۳ کیلومتری جنوب غرب کاشان و ۱۲ کیلومتری غرب قمصر و ۷ کیلومتری شمال شرق شهر کامو و چوگان و در قلهٔ ۳٬۶۰۰ متری گرگش از قلل مرتفع رشته کوه کرکس ساخته شده است.
پیش از این رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی زمان نورگیری رصدخانه ملی را تا آخر خرداد ماه ۱۴۰۰ اعلام نموده بود.


منبع:

1400/10/09
17:45:28
5.0 / 5
555
تگهای خبر: آموزش , فناوری , كاربر , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Link website