معاون وزیر علوم:
باید بیشتر به شرکت های دانش بنیان توجه کنیم
لینک وبسایت: به گزارش لینک وبسایت، البرز معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: باید بیشتر از این به دانش بنیان ها توجه شود؛ خدماتی همچون برنامه های ایتا، بله و نشان و یا ساخت دستگاه سیتی اسکن و هواپیمای ۱۸ نفره توسط همین شرکت ها ساخته شده است.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، علی خیرالدین در یازدهمین جشنواره پژوهش پژوهشگاه استاندارد که روز دوشنبه ۲۸ آذرماه در کرج برگزار شد ضمن اشاره به این که کشور ایران از نظر شاخصهای علمی، جایگاه بسیار خوبی در جهان دارد، اظهار داشت: در این خصوص میتوان به کسب جایگاه ۱۵ جهان در تولید مقالات علمی و رتبه اول در منطقه اشاره نمود.
وی با طرح این سوال که آیا در تبدیل علم به ثروت و ایده به محصول موفق بوده ایم افزود: بر مبنای شاخص نوآوری، رتبه ایران در سال ۲۰۱۴ در این عرصه ۱۲۰ بوده است، اما در سالهای گذشته با تلاشی که تمامی بازیگران این حوزه ویژه معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم انجام دادند، موفق شدیم رتبه خویش را در سال ۲۰۲۱ به ۵۱ برسانیم.
وی با تکیه بر این که کوشش برای تجاری سازی علم باید ادامه داشته باشد، اضافه کرد: موسسه استاندارد جایگاه ویژه ای در این زیست بوم دارد، اگر این سازمان به درستی وظیفه خویش را انجام ندهد با مشکل مواجه خواهیم شد.
خیرالدین در ادامه به ۵۱ پارک علم و فناوری در سطح کشور که ۱۳ مورد آن پارک دانشگاهی و مابقی دستگاهی هستند، اشاره نمود و اضافه کرد: آمادگی این را داریم پارک علم و فناوری ویژه سازمان استاندارد راه اندازی نماییم، البته این اقدام برای رسیدن به هدف مثبت و نتیجه موثر باید طبق چهارچوب و اصول صورت گیرد.
وی اضافه کرد: سلسله مراتب باید طی شود، باید از جز به کل حرکت نماییم، نباید جوری رفتار نماییم در آینده با شرکتهای علم و فناوری بیکار و بدهکار مواجه باشیم.
این مسئول از مساعد بودن شرایط جهت راه اندازی مرکز رشد اطلاع داد و خاطرنشان کرد: کمیسیون فناوری در اسرع وقت با این مرکز رشد موافقت خواهد کرد، همینطور در نظر داریم قطب علم و فناوری استاندارد مجوز بگیرد تا سرانجام به راه اندازی پارک علم و فناوری منجر شود.
خیرالدین با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مشکلات کشور عدم شناخت نیاز است، اظهار نمود: در این خصوص سامانه ای به منظور بررسی نیازها و ثبت ایده ها طراحی شده است. این سامانه با استقبال بسیار خوبی همراه بود. تمام نیازهای ملی کشور در این سامان احصا خواهد شد؛ تا به امروز بیشتر از ۵۰۰ نیاز در سامانه ثبت شده است همینطور ۶۰۰ ایده بر مبنای نیاز شکل گرفته اند.
به قول این مقام مسئول، با تکمیل ایده ها بر مبنای نیازمندی های ثبت شده در سامانه می توانیم، نقشه جامع نیاز توانمندی کشور را ترسیم نماییم، در این سامانه نیاز استان ها هم به تفکیک دیده شده است.
وی با تکیه بر این که نیازهای حوزه استاندارد هم احصا خواهد شد، اضافه کرد: برنامه «تانا» توسعه و ارتقای زیست بوم استان ها تهیه و تدوین شده است.
وی در قسمت دیگری به وجود ۱۱ هزار شرکت فناور در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: بیشتر از ۲۲۰۰ مورد از این شرکت ها دانش بنیان هستند، در این میان بخشی از شرکت ها هستند که به واسطه پیچیده بودن روند موفق به کسب مجوز نشدند. در حالیکه باید بیشتر از این به دانش بنیان ها توجه گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب