دانشگاه شیراز:

واگذاری زمین های موزه تاریخ طبیعی، حقیقت ندارد

واگذاری زمین های موزه تاریخ طبیعی، حقیقت ندارد

لینک وبسایت: ایرنا- موضوع انتقال و واگذاری زمین های موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز چندی است که در فضای مجازی انتشار یافته و خیلی از شهروندان را گرفتار نگرانی درباره از بین رفتن یا جابه جایی این میراث علمی در شیراز کرده است؛ آنچه دانشگاه شیراز تکذیب می کند.


موزه تاریخ طبیعی و تکنولوژی دانشگاه شیراز در اسفندماه سال ۱۳۵۳ به دست شادروان دکتر صدرالدین شریفی پایه گذاری و در سال ۱۳۵۹به ساختمان فعلی واقع در بلوار آزادگان مننتقل شد.
این ساختمان با زیربنای پنج هزار مترمربع شامل بخش های مختلف جانوری، گیاهی، زمین شناسی، حشره شناسی، نجوم، تکنولوژی، آناتومی، تمبر و سکه و کارگاه تاکسیدرمی است و کارهای آن در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی صورت می گیرد.
بنابر آنچه در فضای مجازی از طرف تنی چند از دانش آموختگان دانشگاه شیراز مطرح شده، این نهاد علمی درصدد است با توجیه درآمدزایی زمین های وقفی موزه را تغییر کاربری داده، در آن ساخت وساز کند و موزه را به مکان دیگری انتقال دهد؛ آنچه دانشگاه شیراز قویا تکذیب می کند و بر آنست که شایعه ای بیش نیست.
کاربری فعلی زمین های اطراف موزه درخور دانشگاه شیراز نیست
مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه موزه تاریخ طبیعی از یک ساختمان مرکزی و زمین های پیرامون آن تشکیل شده است، عنوان کرد: این ساختمان و زمین های اطراف بدون استفاده باقی مانده اند؛ الان در قسمتی از این زمین ها کشاورزی می شود و محصول آن نیز در همان محل به فروش می رسد، بخش دیگر نیز به پارکینگ بدل شده که چنین کاربردهایی در شأن این مکان و دانشگاه شیراز نیست.
دکتر جواد تشخوریان اظهار نمود: برخی نهادها بارها خواهان این زمین ها شده بودند؛ درحالیکه این منطقه درواقع جزو اموال دانشگاه است و امکان واگذاری آن به دیگر نهادها و سازمان ها وجود ندارد.
او با اعلان اینکه دانشگاه شیراز تصمیم دارد طرحی را در زمین های مورد اشاره اجرائی کند که به توسعه موزه ها منجر شود، اظهار داشت: از آنجائیکه دادن بودجه دولتی به موزه ها کمتر مورد توجه است، دانشگاه بر آنست که درآمدهای اختصاصی خودرا برای این مهم افزایش دهد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز اضافه کرد: این دانشگاه در وضعیت فعلی با میزان بودجه دریافتی به سختی قادر به تامین هزینه های جاری خود است؛ بنا بر این امکان چندانی برای توسعه فضای موزه ای ندارد؛ اما چنانچه به درآمدهایی پایدار برسد، می تواند موزه را توسعه دهد.
تشخوریان با اشاره به اینکه تغییر کاربری زمین های اطراف موزه شامل ایجاد فضای سبز، بخش های تجاری و راه اندازی کتابخانه و درمانگاه خواهد بود، اظهار داشت: با تغییر کاربری هم از زمین ها به صورت بهینه استفاده می شود و هم منطقه زیباسازی خواهد شد.
او فضای فعلی موزه تاریخ طبیعی را فرسوده و فاقد نشاط دانست و اظهار نمود: قبل از این نیز بارها موضوع ساماندهی موزه ها در دستور کار بوده که به سبب مضیقه بودجه عملیاتی نشده است.
دانشگاه شیراز جایگزین دیگری برای اختصاص دادن به موزه تاریخ طبیعی ندارد
مدیر حوزه ریاست دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در این طرح به هیچ عنوان موضوع انتقال و جابه جایی موزه مطرح نیست، بیان کرد: دانشگاه شیراز هیچ مکان دیگری بعنوان جایگزین در اختیار ندارد و این ساختمان با قدمت بسیار و معماری خاص بهترین مکان برای موزه بشمار می رود.
تشخوریان اظهار داشت: دانشگاه شیراز بر آنست با عملیاتی کردن طرح توسعه موزه ها، بال های دیگری به موزه تاریخ طبیعی بیفزاید؛ همانگونه که این موزه قبل از این فقط موزه تاریخ طبیعی بود و امروز بخش تکنولوژی نیز بدان افزوده شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با تغییر کاربری زمین های اطراف ساختمان موزه بتوان این موزه را در حوزه های مختلف وسعت بخشید.
مدیر موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز نیز در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد: الان به جدّ در فضای فعلی مشغول به کار و در حال توسعه موزه هستیم.
محمدمهدی اسلام نژاد بیان داشت: طرح های بسیاری برای موزه در نظر گرفته شده و اقداماتی در حال انجام می باشد که بر طبق آنها می توان این نوید را به دوستداران علم داد که در نیمه اول سال ۱۴۰۰ شاهد موزه ای کاملا متحول شده خواهیم بود.



منبع:

1399/12/24
12:32:20
0.0 / 5
769
تگهای خبر: آموزش , تكنولوژی , فضای مجازی , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Link website