ترکیب عصاره گیاهی و فناوری نانوحباب باعث افزایش رشد و سلامت ماهی ها می شود

ترکیب عصاره گیاهی و فناوری نانوحباب باعث افزایش رشد و سلامت ماهی ها می شود

به گزارش لینک وبسایت، نتایج یک تحقیق پیشگامانه در مؤسسه تحقیقات آبزی پروری پایدار و اکوسیستم های دریایی (ECOAQUA) نشان داده است که ترکیب کانابیدیول گیاهی و فناوری نوین نانوحباب ها می تواند سلامت و رشد ماهی ها را به صورت قابل ملاحظه ای بهبود بخشد. این یافته ها که در کنگره های معتبر بین المللی عرضه شده اند، افق های جدیدی را برای صنعت آبزی پروری پایدار در مقابل چالش های تغییرات اقلیمی گشوده اند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، والری راولو، پژوهشگر مقطع کارشناسی ارشد در مؤسسه ECOAQUA، در چارچوب رساله خود به بررسی تاثیر دو فناوری نوین بر روی ماهی های قزل آلای اروپایی پرداخت. نتایج این مطالعه که تحت راهنمائی دکتر دانیل مونترو ویتورس (Daniel Montero Vítores) و دکتر سیلویا تورسیلز بوریل (Silvia Torrecillas Burriel) انجام شد، نشان داد استفاده همزمان از کانابیدیول گیاهی (CBD) و نانوحباب ها، باعث غنی سازی محیطی شده که نه تنها رشد ماهی ها را تسریع می کند، بلکه شاخصهای سلامت و مقاومت آنها در مقابل استرس را هم به صورت قابل توجهی بالا می برد.
بر مبنای نتایج این پژوهش، ماهی هایی که در محیط غنی شده با نانوحباب ها پرورش یافتند، افزایش وزن و بهبود پارامترهای رشد را بدون هیچ اثر منفی تجربه کردند. از طرفی، استفاده از کانابیدیول گیاهی به تنهایی یا در ترکیب با نانوحباب ها، منجر به کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) بعد از قرارگیری در شرایط تنش زا شد. این ترکیب همینطور نرخ بقای ماهی ها را افزایش داده و سلامت کلی آنها را تقویت کرد.
والری راولو در این مطالعه با تحلیل نمونه های خونی و بررسی تغییرات ژنتیکی در قسمت های در رابطه با پاسخ به استرس در مغز ماهی ها، تأثیرات مثبت این دو روش را به صورت علمی تأیید کرد. وی در اینباره بیان نمود: «این فناوری ها نه تنها کیفیت زندگی ماهی های پرورشی را ارتقا می دهند، بلکه با کاهش تلفات و افزایش بهره وری، سودآوری اقتصادی صنعت آبزی پروری را هم بهبود می بخشند.»
یافته های این پژوهش در دو کنگره معتبر نوزدهمین کنگره ملی آبزی پروری اسپانیا (۲۰۲۴) و کنگره بین المللی آکوا ۲۰۲۴ عرضه شد و با استقبال گسترده جامعه علمی و حرفه ای روبرو گردید. کارشناسان اعتقاد دارند که چنین نوآوری هایی می تواند پاسخگوی نیازهای فزاینده صنعت آبزی پروری در شرایط تغییرات اقلیمی و چالش های اقتصادی-اجتماعی کنونی باشد.
دکتر دانیل مونترو ویتورس، سرپرست این پژوهش، تاکید کرد: «استفاده از روش های دوستدار محیط زیست مانند نانوحباب ها و ترکیبات گیاهی، مسیری حیاتی برای دستیابی به آبزی پروری پایدار می باشد. این پژوهش نشان داده است که میتوان بدون صدمه به اکوسیستم های دریایی، به تولید محصولات با کیفیت و مقرون به صرفه دست پیداکرد.»
والری راولو که هم اینک در برنامه دکتری آبزی پروری پایدار و اکوسیستم های دریایی مؤسسه ECOAQUA مشغول به کار است، می خواهد پژوهش های خویش را بر توسعه راهکارهای نوین برای رفاه حیوانات در صنعت آبزی پروری متمرکز کند. وی اظهار امیدواری کرد که این مطالعات بتواند به کاهش تنش های ناشی از پرورش متراکم ماهی ها و افزایش پایداری محیطی این صنعت کمک نماید.
این پژوهش نه تنها به علت نوآوری و کاربرد عملی، بلکه به علت همسویی با اهداف توسعه پایدار جهانی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. صنعت آبزی پروری که بعنوان یکی از سریع ترین صنایع درحال رشد جهان شناخته می شود، حالا بیشتر از هر زمان دیگری به راهکارهای علمی و سازگار با محیط زیست نیاز دارد. ترکیب فناوری هایی مانند نانوحباب ها و کانابیدیول گیاهی می تواند انقلابی در تولید مواد غذایی دریایی پایدار ایجاد نماید و الگویی برای سایر کشورها باشد.
به نقل از ستاد نانو، با افزایش تقاضا برای محصولات دریایی و فشار بر منابع طبیعی، یافته های مؤسسه ECOAQUA امیدی تازه برای متعادل سازی نیازهای اقتصادی و الزامات محیط زیستی است. این پژوهش ثابت می کند که سرمایه گذاری در پژوهش های کاربردی می تواند آینده صنعت آبزی پروری را متحول سازد.




منبع:

1403/12/28
13:28:25
5.0 / 5
79
تگهای خبر: اقتصاد , بین المللی , سرمایه گذاری , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لینک دوستان لینك وبسایت
Link website