سخنگوی پروژه تولید واكسن كووپارس :

ضرورت حمایت های قاطعانه دولت و حاکمیت از واکسن سازان داخلی

ضرورت حمایت های قاطعانه دولت و حاکمیت از واکسن سازان داخلی

به گزارش لینک وبسایت سخنگوی پروژه تولید واکسن رازی کووپارس به ضرورت حمایت های قاطعانه دولت و حاکمیت از واکسن سازان داخلی تاکید نمود.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی ضمن اشاره به میزان حمایت دولتی از واکسن های ساخته شده کرونا در کشور اظهار نمود: شورای امنیت اواخر سال قبل بعد از آنکه ۴ شرکت به فاز اول مطالعات بالینی واکسن رسیدند مبلغی را برای ایجاد زیرساخت های تولید و واردات تجهیزات به صورت ارز دولتی در اختیار شرکت ها قرار داد.
وی ضمن اشاره به این که در زمینه پشتیبانی از سرمایه های در گردش و تأمین مواد اولیه چند نکته قابل توجه است، اضافه کرد: اول آنکه با عنایت به انتشار کرونا در دنیا میزان احتیاج به مواد اولیه و حتی تجهیزات ساده مانند سرنگ و سر سوزن در تمام دنیا افزایش یافت که به تبع آن قیمت مواد اولیه افزایش پیدا کرده و دسترسی به آن دشوار می شود، این در شرایطی است که با عنایت به تحریم ها، این مشکلات در کشور ایران چند برابر وجود دارد و دولت هم برای این مورد و همینطور برای رویارویی با شرکت هایی که در این عرصه وارد می شوند برنامه ای نداشت.
معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی خاطرنشان کرد: در صورتیکه از ابتدا دولت برنامه ریزی شده پیش می رفت و در بخش دولتی و خصوصی، شرکت هایی را انتخاب و حمایت می کرد بهتر بود، مانند کشور چین که ۲ شرکت بزرگ تولید کننده واکسن دارد (سینوفارم خصوصی و سینووک دولتی) که بیشترین حمایت ها را از دولت دریافت نمودند عمل می کردیم تا با برنامه ریزی علاوه بر تأمین نیاز داخل، صادرات به سایر کشورها را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه اما در ایران چنین اتفاقی نیفتاد که البته از جهاتی خوب بود، اظهار داشت: چونکه با این برنامه ریزی، پلت فرم ها و زیرساخت های مختلفی توسعه می یابد اما نتیجه نهایی این امر بسیار مهم می باشد.
فلاح افکار عمومی و فضای مجازی را موضوعات بسیار مهمی عنوان نمود و اظهار داشت: مردم می بینند شرکتهای زیادی وارد فاز کلینیکال ترایال(مطالعات بالینی) شده اند اما هنوز کمتر از یک میلیون دوز واکسن در داخل کشور ساخته شده است؛ این تعدد واکسن سازان انتظاراتی بوجود می آورد ضمن این که در کشور اولین مجوز کارآزمایی بالینی در دیماه صادر شد و واکسن رازی کووپارس در اسفند ماه دومین دریافت کننده این مجوز بود، در حالیکه در دنیا فاز ۳ را در آن زمان گذرانده بودند و برخی مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده بودند.
سخنگوی پروژه تولید واکسن رازی کووپارس بیان نمود: این مورد باید برای مردم جا بیفتد که هر واکسن تا رسیدن به مصرف اضطراری باید ۳ فاز را پشت سربگذارد که هرفاز حداقل ۲ ماه زمان می برد، این در شرایطی است که هیچ مشکلی در واکسن و روند کارآزمایی وجود نداشته باشد.
وی تعدد شرکتهای واکسن سازی را شمشیر دو لبه ای دانست که در صورت موفقیت نیاز کشور را تأمین میکند اما در غیر این صورت علاوه بر خسارت و هدر رفت سرمایه شرکت و از بین رفتن اعتماد دولت به آن، اعتماد عمومی مردم را هم از بین می برد.
فلاح مهر آبادی با تکیه بر این که هنوز برای جلوگیری از ضررهای در ارتباط با این حوزه دیر نشده است، اظهار داشت: دولت باید حمایت قاطعانه بر مبنای میزان پیشرفت علمی و زیرساخت ها داشته باشد و از طرفی آنان را موظف کند تا حداقل تولید را باتوجه به نیازهای موجود تحویل دهند.
وی با تکیه بر این که فرایند تولید واکسن ساده نیست، بیان نمود: موسسه رازی هم اکنون ۶ واکسن از ۹ واکسن الزامی انسانی را تولید می کند که شامل ۱۸ میلیون دوز واکسن فلج اطفال، سه گانه سرخک، سرخجه، اوریون(MMR)، ۳.۵ میلیون، دوگانه دیفتری و کزاز خردسال و بزرگسال به صورت متوسط ۸ تا ۱۰ میلیون دوز به صورت سالانه است که در مجموع به حدود ۲۵ میلیون دوز می رسد.
معاون تحقیقات وفناوری موسسه رازی ضمن اشاره به این که احیانا واکسن های هپاتیت ب، سل، پنتاوالان هم به همین میزان در کشور تولید و مصرف شود، اضافه کرد: بر این اساس مجموع واکسن های انسانی ساخته شده در کشور به حدود ۵۰ میلیون دوز می رسد. این امر علاوه بر این که ظرفیت تولید را نشان می دهد، گواه توان و تجربه کشور در حوزه واکسن سازی است.
وی تصریح کرد: اما زمانی که وارد مقیاس بزرگی از جمعیت می شویم و واکسیناسیون باید در حداقل ۲ دوز برای جمعیت حائز شرایط در نظر گرفته شود، به عددی قریب به ۱۵۰ میلیون دوز می رسیم و در این راستا شرکت ها باید تلاش زیادی علاوه بر تأمین مواد اولیه و زیرساخت ها، در فرایند صنعتی سازی، تایید تست های اولیه تا زمان ورود واکسن به بازار انجام دهند تا محصول نهایی تایید شده و قابل مصرف برای جامعه باشد.
فلاح مهر آبادی با اشاره به اینکه مجموع این عوامل نشان داده است شرکتهای سازنده واکسن راه سختی را پیش رو دارند و باید به این نکته توجه کرد که تلاشهای انجام شده شبانه روزی بوده، از تمامی شرکت همچون شفافارمد، سیناژن، پاستور و رازی و فخرا تشکر کرد و اظهار داشت: رسیدن به این جایگاه ریسک بزرگی بود تا به دانش فنی دست یابند.
وی ضمن اشاره به این که معمولاً کشورها به سادگی تمامی تکنولوژی را واگذار نمی کنند و قسمتی از تکنولوژی که در ارتباط با انتقال فناوری است واگذار می کنند و ادامه آن باید داخل کشور صورت گیرد، اضافه کرد: بر همین مبنا هر قسمتی که توسط خود کشور صورت گیرد پرارزش است و دانش فنی بسیار ارزشمندی پیاده سازی می شود که بطور قطع به نفع کشور خواهد بود.
سخنگوی پروژه تولید واکسن رازی کووپارس تصریح کرد: این انتظار از سیاستگذاران کشور می رود با عنایت به این که مبحث کرونا بعنوان مساله روز و در تمامی ابعاد زندگی مردم بخصوص بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی مشکلاتی ایجاد کرده، با نگاه ویژه تر و برنامه ریزی بهتر و هم مشخص کردن سهم شرکت ها و حمایت مالی در زمینه سرمایه در گردش، تأمین مواد اولیه و پیش خرید از شرکتهای سازنده واکسن بتوانند به تولید صنعتی واکسن کووید۱۹ دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: بحث پشتیبانی از تولید واکسن کرونا موضوعی حاکمیتی است و تنها به دولت ختم نمی گردد و مجلس شورای اسلامی و تمامی نهادهایی که در این حوزه مسئولیت دارند را شامل می شود تا با برنامه ریزی بهتر و مشخص تر آینده روشنی را ترسیم کنند.
فلاح ضمن اشاره به این که شرکت ها بر مبنای زیرساخت ها و توان علمی و اجرایی برنامه ریزی کردند، تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در هفته های گذشته هم به صورت مکتوب میزان تولید هر شرکت تا انتهای سال را استعلام کرده که امید است با عنایت به ظرفیت های موجود، حمایت های لازم انجام گیرد و در کوتاه ترین زمان به نیازهای لازم برای پوشش هرچه بیشتر واکسیناسیون در کشور دست یابیم تا این بیماری را در کشور کنترل نماییم.

1400/05/13
22:40:10
5.0 / 5
718
تگهای خبر: اقتصاد , تكنولوژی , شركت , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
Link website