کشف جدیدی در مورد سیاه چاله ها

کشف جدیدی در مورد سیاه چاله ها

لینک وبسایت: دو فیزیکدان به طور تصادفی متوجه شدند سیاه چاله ها بر فضای اطراف خود فشار وارد می کنند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، با عنایت به این که نخستین کشف مستقیمی که وجود سیاه چاله ها را تأیید می کرد، فقط در این قرن انجام شده است، می توان انتظار داشت که نکاتی در مورد این اجرام اسرار آمیز کیهانی همچنان مشخص نشده باشند.
سیاه چاله ناحیه ای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابش های الکترومغناطیسی مانند نور نمی توانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند.
ساده ترین نوع سیاه چاله ها آنهایی هستند که تنها جرم دارند و بار الکتریکی و تکانه زاویه ای ندارند. این سیاه چاله ها را اغلب با نام سیاه چاله های «شوارتزشیلد» می شناسند که بر گرفته از نام «کارل شوارتزشیلد» است که جوابی برای معادلات میدانی اینشتین در سال ۱۹۱۶ میلادی ارائه داد.
اکنون دو فیزیکدان در صورتیکه معادلات مربوط به تصحیح گرانش کوانتومی را برای آنتروپی (معیاری برای پیشرفت از نظم به بی نظمی) یک سیاه چاله اجرا می کردند، متوجه شدند که سیاهچاله ها بر فضای اطراف خود فشار وارد می کنند. این فشار مطمئنا زیاد نیست، اما این یافته با پیش بینی «استفان هاوکینگ» بسیار سازگار است. هاوکینگ می گوید سیاه چاله ها پرتو ساطع می کنند و بدین سبب نه فقط دما دارند، بلکه به تدریج در طول زمان کوچک می شوند.
«خاویر کالمت» فیزیکدان و ستاره شناس از دانشگاه ساسکس در انگلیس می گوید: یافته های ما در خصوص اینکه سیاه چاله های «شوارتس شیلد» دارای فشار و دما هستند بسیار هیجان انگیز است. اگر سیاه چاله ها را فقط در نسبیت عام در نظر بگیرید، می توان نشان داد که آنها در مراکز خود دارای خاصیت منحصر به فردی هستند که در آن قوانین فیزیکی که ما می شناسیم باید در هم بریزد.
وی اضافه کرد: امید است وقتی نظریه میدان کوانتومی در نظریه نسبیت عام گنجانده شود، بتوانیم توصیف جدیدی از سیاه چاله پیدا نماییم.
هنگامی که کالمت و همکارش «فولکرت کوایپرز» فیزیکدان و ستاره شناس دانشگاه ساسکس، با استفاده از نظریه میدان کوانتومی محاسبات را انجام داده و افق رویداد یک سیاهچاله را بررسی کردند.
مشخص نیست که چه چیزی موجب ایجاد این فشار می شود و طبق محاسبات تیم، این مقدار (فشار) خیلی کم و علاوه برآن منفی است، اما این مساله دقیقا همان چیزی است که نشان میدهد سیاه چاله درحال کوچک شدن و نه رشد است.
این موضوع با پیش بینی هاوکینگ مطابقت دارد، بااینکه در این مرحله نمی توان تعیین کرد که چگونه فشار منفی با پیش بیتی تابش پرتو سیاه چاله هاوکینگ ارتباط دارد.
نظریه میدان های کوانتومی (QFT) چارچوبی نظری برای ساختن مدلهای مکانیک کوانتومی از ذرات زیراتمی در فیزیک ذرات وشبه ذره ها در فیزیک ماده چگال است. یک نظریه میدان کوانتومی، ذرات را به شکل حالاتی برانگیخته از میدان فیزیکی زمینه می بیند، بنابراین این ذرات کوانتای میدان نامیده می شوند.
نسبیت عام، نظریه ای هندسی برای گرانش است که در سال ۱۹۱۵ توسط «آلبرت اینشتین» منتشر گردید و توصیف فعلی گرانش در فیزیک نوین است. این نظریه، گرانش را بعنوان یک عامل هندسی و نه یک نیرو بررسی می کند.


منبع:

1400/06/23
22:06:46
5.0 / 5
532
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
Link website