دستکاری ژنتیک برای تولید جو در وضعیت آب و هوایی سخت
لینک وبسایت: با ادامه گرمایش زمین، پژوهشگران استفاده از روش های دستکاری ژنتیکی بمنظور افزایش تولید انواع محصولات کشاورزی مانند جو را در دستور کار قرار داده اند.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از نیواطلس، گرم شدن زمین امنیت غذایی کشورها را در دهه های آینده بطور جدی به خطر می اندازد. روش هایی مانند دستکاری ژنتیک CRISPR در کشورهایی مانند ژاپن برای تولید گونه ای جهش یافته از جو مورد استفاده قرار گرفته که از جوانه زدن زودرس این گیاه جلوگیری می کند.
جو یکی از محصولات زراعی است که برای تولید نان، غلات، علوفه حیوانات و ماءالشعیر مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات جوانه زدن زودرس جو موجب می شود از ارزش غذایی آن به میزان زیادی کاسته شود.
استفاده از روش دستکاری ژنتیک سبب به خواب رفتن طولانی مدت دانه ها و جلوگیری از جوانه زدن زودرس آنها می شود. پژوهشگران ژاپنی بدین منظور از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR بهره برده اند. پژوهشگران می گویند جویی که بدین شیوه تولید می شود در مقابل برداشت سریع مقاوم است و از این روش می توان برای تنظیم دقیق میزان تولید محصولات پرمصرف جهان و مدیریت بهتر اثرات تغییرات آب و هوایی در زمینه امنیت غذایی استفاده نمود.
از روش مذکور می توان برای افزایش ۵۰ درصدی برداشت سیب زمینی و برنج، مهندسی تولید انواع محصولات کشاورزی با هدف کاهش ۲۵ درصدی نیاز آنها به آب، تولید کلم بروکلی در فصول متفاوت و غیره استفاده نمود.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب