معاون وزیر ارتباطات در پاسخ :

۵ پروژه کلیدی برای تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات تعریف شد

۵ پروژه کلیدی برای تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات تعریف شد

به گزارش لینک وبسایت معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: پنج پروژه کلیدی در امتداد رسیدن به اهداف شبکه ملی اطلاعات تعریف کردیم که برنامه های اقدام و زمانبندی آنرا به زودی اعلام می نماییم.



به گزارش لینک وبسایت به نقل از مهر، محمد خوانساری معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران بامداد امروز در نشست خبری به ارائه برنامه ها و اقدامات سازمان فناوری اطلاعات پرداخت و درباب برنامه های این سازمان برای دولت الکترونیک، شبکه ملی اطلاعات، پشتیبانی از بخش خصوصی و خدمات پایه کاربردی توضیح داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص این که میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات در شش ماه اخیر چگونه بوده و این سازمان کدام تکالیف را مطابق سند طرح کلان این پروژه اجرائی کرده است، اظهار داشت: مطابق با تکالیفی که در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است، ۵۳ اقدام برای شبکه ملی اطلاعات باید اجرائی شود که ۳۷ اقدام برعهده وزارت ارتباطات بوده و از این تعداد ۱۶ اقدام در حیطه وظایف سازمان فناوری اطلاعات تعریف شده است.
خوانساری اشاره کرد: ما برای تحقق این اقدامات پنج پروژه کلیدی تعریف کردیم که طبق تفاهم نامه ای که با معاونت برنامه ریزی وزارت ارتباطات داشتیم، این پروژه ها را ارایه داده ایم.
وی اظهار داشت: تلاشمان این است که با داشتن زمانبندی مشخصی، این پروژه های کلیدی را عملیاتی نماییم و منتظر اعلام معاونت برنامه ریزی وزارت ارتباطات برای تأیید این پروژه ها هستیم.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: ممکنست حتی این پروژه ها نیازمند مصوبات تکمیلی از طرف شورای عالی فضای مجازی باشند. در نهایت نیز بعد از تأیید این مراجع، زمانبندی و برنامه اقدام را به زودی اعلام خواهیم کرد.
راه اندازی اپراتور خدمات شبکه ملی اطلاعات
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید بر این که دولت سیزدهم اهداف کلان شبکه ملی اطلاعات را با برنامه منسجم و مشارکت همه ذی نفعان دنبال می کند، تاکید کرد: خدمات شبکه ملی اطلاعات با مشارکت فعالان بخش خصوصی ارائه خواهد شد و ما بستر توسعه خدمات این شبکه را فراهم می نماییم.
وی با تاکید بر این که در این راستا راه اندازی اپراتور خدمات که در شبکه ملی اطلاعات بتواند خدمات مورد نظر را عرضه نماید، در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: موضوع دولت الکترونیک نیز از دیگر برنامه های مد نظر برای شبکه ملی اطلاعات است که در این راستا درگاه ملی خدمات را راه اندازی می نماییم تا با منسجم کردن خدمات دولت الکترونیک، مردم با یکبار ورود به این درگاه، بتوانند از تمامی خدمات دولت بهره مند شوند.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر این که باید برای ارائه خدمات دولت الکترونیک یک پنجره واحد مشخص داشته باشیم تا از مردم از مراجعه به دستگاه های مختلف بی نیاز شوند، اظهار داشت: به زودی مرکز تماس خدمات دولت الکترونیک را راه اندازی می نماییم.
وی با اشاره به این که تا حالا ۴۰ درصد خدمات اولویت دار ۱۶۸ دستگاه الکترونیکی شده است، افزود: در امتداد ارائه خدمات مورد نیاز دستگاهها در مراکز داده ها نیز پروژه «ابر» دولت الکترونیک را در برنامه داریم. بدین سان اجرای این که دستگاهها هر کدام دارای مراکز داده با ظرفیت کم و خارج از چارچوب استاندارد باشند، تمامی خدمات بصورت یک ابر یکپارچه در یک مراکز داده ارائه می شود.
آخرین رتبه ایران در دولت الکترونیک
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به این که وضعیت ایران طبق فاکتورهای بین المللی توسعه دولت الکترونیک (EGDI) چندان مناسب نمی باشد، اظهار داشت: مطابق با آخرین رتبه بندی ها که مربوط به دو سال قبل می شود، رتبه ایران از میان ۱۹۳ کشور، ۸۹ بوده و لطمه شناسی ما نشان میدهد از میان ۶۰۰۰ خدمت پرکاربرد مورد نیاز مردم تنها پنج درصد الکترونیکی شده است.
وی اظهار داشت: ما باید کمک نماییم تا در یک پنجره واحد بتوانیم خدمات پرکاربرد مورد نیاز مردم را ارائه نماییم.
خوانساری افزود: همین طور مطابق با بند «ث» ماده ۶۷ برنامه ششم توسعه، ما موظف هستیم که گذرگاه یکپارچه برای خدمات رسانی دولت به دولت فراهم نماییم و در نهایت استفاده کننده نهایی این خدمات باز هم مردم هستند. این درگاه اکنون آماده است و در ۱۰ ماهه امسال ۲۹۰ میلیون تراکنش از گذرگاه یکپارچه واحد خدمات دولت الکترونیک تبادل شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباب خدمات تراکنشی که بخش خصوصی در ارائه خدمات در بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه می دهد، اظهار داشت: ۲۵ میلیون تراکنش از جانب دولت به کسب وکارها ارائه می شود که نسبت به سال قبل یک و نیم برابر شده است.
خوانساری با اشاره به نقش سازمان فناوری اطلاعات در تنظیم گری حوزه فناوری اطلاعات کشور اظهار داشت: باتوجه به این ماموریت، ایجاد و تقویت نظام تنظیم گری فناوری اطلاعات را به معاونت سیاست گذاری این سازمان واگذار کرده ایم و این معاونت وظیفه دارد در زمینه بسترسازی حکمرانی داده در فناوری های نوظهور، موضوعات در رابطه با حریم خصوصی، مدلهای نوین رقابتی در جهت تکمیل خدمات شبکه ملی اطلاعات و تنظیم گری فضای رقابتی برای کسب وکارها، توانمندی و توسعه کسب وکار با هدف تحقق سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال در GDP اقدام نماید.
تخصیص ۱، ۸۰۰ میلیارد تومان به زیست بوم نوآفرینی کشور
وی با اشاره به خدمات زیست بوم نوآفرینی کشور اظهار داشت: مطابق تبصره بودجه ۱۴۰۰، پشتیبانی از بخش خصوصی برای توسعه اشتغال در این عرصه به سازمان فناوری اطلاعات واگذار شده و ما در ۶ گروه برنامه حمایتی در نظر گرفته ایم.
خوانساری گفت: برنامه حمایتی ما از محل صرفه جویی یارانه ها ۸۵۰ میلیارد تومان بوده که باتوجه به سایر موارد اعتباری مد نظر، این رقم را به ۱، ۸۰۰ میلیارد تومان رسانده ایم و مقرر است در ۶ گروه از این زیست بوم حمایت نماییم که شامل مواردی همچون پشتیبانی از توسعه اشتغال، پلت فرم ها، پشتیبانی از توسعه زمینه های آنلاین، تسهیلات سرمایه در گردش و پشتیبانی از طرح های ویژه ملی می شود. این حمایت در امتداد توسعه اشتغال برای عموم کسب وکارها در نظر گرفته شده است.
وی همین طور با اشاره به بند «ب» تبصره ۱۸ بودجه که مربوط به تسهیلات وجوه اداره شده می شود نیز اظهار داشت: این تسهیلات نیز مطابق با ضوابط و مقررات در ۶ گروه همچون پشتیبانی از بازی های موبایلی، اپلیکیشن ها، شتاب دهنده ها، اقتصاد دیجیتال و پشتیبانی از پیامرسان ها تخصیص داده می شود.
تأکید وزیر ارتباطات بر ورود استارت آپی به بورسخوانساری در پاسخ به این پرسش که سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی چگونه محقق می شود، اظهار داشت: برنامه نوآفرین با هدف پشتیبانی از کسب و کارهای نو درحال گسترش است و در زمینه توان آفرینی این کسب وکارها نیز خدمات حمایتی و تسهیلاتی را دنبال می نماییم. در همین حال در زمینه ورود شرکت های استارت آپی به بورس نیز شخص وزیر ارتباطات تاکید ویژه ای دارند و تمامی این اقدامات در جهت تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال است. وی در مورد برخی موانع صنفی بر سر راه فعالیت کسب و کارهای استارت آپی گفت: ما در جلسه ای در شورای عالی نظارت بر اصناف پیشنهاد دادیم که وزارت ارتباطات یک نقطه رجیستری برای شروع فعالیت کسب و کارهای اینترنتی باشد تا تنظیم گری لازم برای این کسب وکارها شکل بگیرد و دیگر شاهد مشکلات و موانع صنفی آنها نباشیم. ما به دنبال فیلتر کردن کسب وکارها نیستیم و تصمیم ما توسعه این کسب وکارها است. تدوین برنامه اجرائی برای توسعه خدمات پایه کاربردیمعاون وزیر ارتباطات در مورد موضع این وزارتخانه درباب خدمات پایه کاربردی اظهار داشت: تکالیفی که در شورای عالی فضای مجازی به ما محول شده را باید انجام دهیم و شیوه انجام این تکالیف را برمبنای توسعه اکوسیستم، دنبال می نماییم و اگر برای توسعه خدمات پایه کاربردی در کشور موانع و مشکلاتی وجود دارد، آنرا برطرف خواهیم کرد. وی اظهار داشت: تدبیر شورا درباب خدمات پایه کاربردی مکفی است و ما باید روش اجرای این تکالیف را تنظیم نماییم. ما معتقدیم که برخی سکوها از نظر فنی به خوبی شکل گرفته اند و درحال سرویس دهی هستند و برای برخی مشکلات، نیز کمیته های تخصصی شکل داده ایم. دراین زمینه برنامه جدی تهیه شده تا مشکلات خدمات پایه کاربردی حل شود. رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اعلان اینکه درباب خدمات پایه کاربردی، از ظرفیت های اپراتور خدمات شبکه ملی اطلاعات استفاده خواهیم کرد، اضافه کرد: این خدمات به شکل مناسبی باید در کشور توسعه یابند و پیامرسان ها نیز می توانند در همین بستر، خدماتشان را عرضه کنند. بطور کل ما معتقدیم که تمام خدمات پایه و فراگیر شبکه ملی اطلاعات باید در مفهوم یک «بندر امن» استقرار یابد. خوانساری اظهار داشت: ایجاد سازمان توسعه ای را مطابق با اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات بصورت جدی دنبال می نماییم. اصول و چارچوب حرکتی ماموریت های این سازمان مطابق با مصوبات شورای عالی فضای مجازی و قوانین بالادستی است و بر طبق وعده های وزیر ارتباطات به مجلس نیز، تقسیم کار برای اجرای ماموریت ها صورت گرفته است. وی ارزیابی نرم افزارهای بومی را از دیگر وظایف این سازمان عنوان نمود و اظهار داشت: روال صدور گواهی فنی نرم افزارها را دنبال می نماییم و به زودی شرایط ارائه این سرویس را اطلاع رسانی خواهیم کرد.


منبع:

1400/11/09
22:56:45
5.0 / 5
722
تگهای خبر: آنلاین , اپراتور , اپلیكیشن , استارت آپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Link website