تولید عصاره مخمر به تامین زنجیره غذایی کمک کرد
لینک وبسایت: پژوهشگران شرکت های دانش بنیان موفق به تولید عصاره مخمر شدند که مکمل زنجیره غذایی است.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از معاونت علمی و فناوری، متخصصان براین باورند که سلامت و مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا رابطه مستقیمی با تغذیه و استفاده از مکمل های سفارش شده و مغذی دارد.
عصاره مخمر یکی از این مکمل ها است که بعنوان بهترین منبع ویتامین های طبیعی شناخته می شود و در مکمل های غذای انسان و دام به شکل های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت برای داشتن نسلی سالم و در نتیجه جامعه ای عاری از بیماریهای مدام این روزهای جهان، یکی از بهترین راه ها این است که با تامین مکمل های غذایی، تا حدی نیازهای تغذیه ای مردم و امنیت جسمی آنها تامین گردد.
در روزهایی که خبر از آمدن آینده ای توام با کمبود مواد غذایی و کشاورزی می دهند؛ نیاز است که با کمک فناوری های بومی به فکر تامین نیاز جامعه به مواد غذایی و ریزمغذی های بدن باشیم تا با این کار؛ مواد اولیه و پایه تولید مواد غذایی در کشور تامین گردد. موضوعی که نقشی پررنگ در تامین امنیت غذایی و رفع نگرانی های موجود درباره کمبود غذا در سالهای دور دارد.
از جمله این ریزمغذی های حیاتی می توان به عصاره مخمر اشاره نمود. مخمر هیدرولیز شده یاعصاره مخمر به عنوان یک منبع مغذی از مخمر ساکارومایسس به عنوان ماده اصلی صنایع غذایی تهیه می شود. عصاره مخمر سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد ضروری برای رشد و نمو بدن انسان است. عصاره مخمر بعنوان یک مکمل غذایی مفید و طبیعی شناخته شده و محصولات مختلف آن مورد استفاده قرار می گیرد.
مخمر به عنوان یک کارخانه تولید کننده پروتئین و مواد مغذی از سالیان دور مورد استفاده انسان قرار گرفته است و با پروسه های آنزیمی این سلول می تواند به عنوان یک ماده مفید و مغذی برای رشد سلول های مختلف از باکتری تا سلول های حیوانی مورد استفاده قرار گیرد.
تولید این محصول راهبردی و حیاتی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درحال تویعه یافتن است و شرکت های دانش بنیان هم به این حوزه ورود کرده اند بطور مثال به همت یکی از همین شرکتها عصاره مخمر با توان بومی به تولید رسیده است. محصولی که در آن حدود ۱۴ نوع مواد معدنی خصوصاً کروم، فسفر و سلنیوم یافت می شود.
روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در این ماده باارزش و راهبردی هستند. باتوجه به گزارشات ارائه شده کروم موجود در مخمر، بهترین منبع غذایی شمرده می شود. همین طور مخمر حاوی فیبر است که در هر ۱۰۰ گرم از مخمر خشک نزدیک به ۱۸الی ۲۰ گرم فیبر قابل استخراج است. یکی از مواد باارزش مخمر بتا گلوکان است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.
عصاره مخمر هم اکنون برای سه نوع مصرف عمده در جهان تولید می شود که شامل صنایع غذایی، مکمل دام و طیور، مصارف آزمایشگاهی و دارویی است و از آن برای تهیه محیط های کشت باکتریایی، تولید واکسن و فرآورده های باکتریایی، تولید قرص های تقویتی و اشتها آور، مصارف آرایشی و موارد مشابه استفاده می شود.
منبع: لینك وبسایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب