ساخت دستگاهی برای انجام مطالعات اعتیاد در مدل آزمایشگاهی

ساخت دستگاهی برای انجام مطالعات اعتیاد در مدل آزمایشگاهی

لینک وبسایت: با هدف بررسی مکانیسم های عصب - زیست شناختی اعتیاد به مواد مخدر در پژوهش های پیش بالینی، یک تیم فنی- تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت دستگاه خودتزریقی مواد جهت استفاده در مدل آزمایشگاهی شد.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، دکتر اسماعیل ریاحی، دانشیار گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: دستگاه خود تزریقی مواد محفظه ای استاندارد برای موش آزمایشگاهی است که برای شبیه سازی مصرف مواد اعتیادآور در انسان با هدف بررسی مکانیسم های نورونی اعتیاد به مواد در پژوهش های پیش بالینی طراحی و تولید شده است.
وی اظهار داشت: نمونه آزمایشگاهی دستگاه تولید شده دارای دو بخش سخت افزار و نرم افزار است که بخش سخت افزاری از پنج سازه اتاقک، پمپ تزریق، توزیع کننده غذا و استیمولاتور تشکیل شده و بخش نرم افزاری کار کنترل بخش های سخت افزاری و نیز ثبت و ذخیره رویدادها را بصورت خودکار انجام می دهد.
ریاحی با اشاره به این که تحقیقات پیش بالینی در حوزه سوء مصرف مواد نیازمند مدلهای حیوانی مناسب می باشد، اظهار داشت: بطور معمول در این تحقیقات دو مدل حیوانی مبتنی بر روش ترجیح مکان شرطی و روش خودتزریقی بیش از همه استفاده می شوند که به سبب برتری الگوی خودتزریقی نسبت به دیگر الگوهای موجود، امروزه این روش در مراکز علمی دنیا کاربرد بالایی داشته و با اهمیت ترین و رایج ترین روش برای ارزیابی اثرات اعتیاد در حیوانات آزمایشگاهی بشمار می رود.
وی ادامه داد: با این همه، تقریباً تمام مطالعات پیش بالینی اعتیاد در ایران بجز موارد اندکی، از روش ترجیح مکان شرطی بهره برده اند که با اهمیت ترین دلیل آن نبود دستگاه خودتزریقی تولید داخل و گرانی نمونه های خارجی آنست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلان اینکه سوء مصرف مواد یکی از با اهمیت ترین مشکلات حوزه سلامت در کشور شمرده می شود و انجام کارهای پژوهشی و فناورانه دراین زمینه جزو اولویت های تحقیقاتی کشور است، اظهار داشت: سوء مصرف مواد یک اختلال رفتاری پیچیده و مزمن است که با وابستگی فیزیکی و روانی و عود مصرف مشخص می شود.
به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری، وی اشاره کرد: برای بومی سازی دستگاه خودتزریقی مواد، مشخصات و خاصیت های دقیق فیزیکی و نرم افزاری، استانداردها و قابلیت های عملکردی چنین دستگاهی از منابع مختلف علمی و صنعتی استخراج و سپس و با بهره گیری از آن، مدل اولیه دستگاه، بازطراحی و در نهایت نمونه جدید با همکاری یک تیم فنی – تحقیقاتی (متشکل از استادان، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی و افرادی از بخش خصوصی) طراحی و ساخته شد.
دکتر ریاحی، بهره مندی از حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای پیشبرد امر تجاری سازی این دستگاه را خواهان شد و اظهار داشت: تست حیوانی این دستگاه در عرصه آزمایشگاهی برای ارزیابی استاندارد و کارایی آن در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال انجام می باشد و پروسه ثبت این محصول در جریان و کار تجاری سازی آن در شرف شروع است.




منبع:

1401/10/04
11:31:03
5.0 / 5
497
تگهای خبر: فناوری , كاربر , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
Link website