شرط مرجعیت جشنواره فارابی

شرط مرجعیت جشنواره فارابی

لینک وبسایت: به گزارش لینک وبسایت، استادیار پژوهشکده مطالعات میان رشته ای قرآن دانشگاه شهید بهشتی جشنواره فارابی را ظرفیتی دانست که می تواند توجهات را به سمت علوم انسانی جلب نماید و اظهار داشت: جشنواره فارابی باید روی خروجی ها تمرکز کند و نشان دهد مرجعیت دارد.


دکتر قاسم درزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به امکان تبدیل جشنواره فارابی به یک رویداد ایجادکننده تحول بنیادین، اظهار داشت: علوم انسانی در کشور در گذشته خیلی جدی گرفته نمی شد و عوامل مختلفی خصوصا نگاه های پوزیتیویستی (اثبات گرایی منطقی) به علم سبب شده بود که جایگاه پایین تری نسبت به دیگر حوزه های علوم فنی - مهندسی و پزشکی داشته باشد.
وی افزود: این در حالیست که در دنیا علوم انسانی جایگاه بسیار بالاتری نسبت به دیگر حوزه ها دارند، آن هم به جهت برجستگی جایگاه انسان در عرصه علوم و تحولات دنیای امروز است. این مسئله سبب می شود جایگاه علوم انسانی شاخص تر از دیگر حوزه ها شود.
درزی با اشاره به تاثیرگذاری جشنواره فارابی در عرصه علوم انسانی، اشاره کرد: فکر می کنم جشنواره فارابی این ظرفیت را داشته است تا توجهات را به سمت علوم انسانی جلب نماید و اهمیت علوم انسانی و نقش این حوزه در تحولات انسان در دنیای معاصر را به ویژه در ایران نشان دهد. بااینکه بنظر می رسد هنوز جای کار بیشتری دارد و باید بیش از این به این مساله توجه گردد تا جشنواره جایگاه حقیقی خودرا در بین جامعه علمی پیدا کند.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره ی جایگاه و قابلیت جشنواره فارابی در قیاس با سایر جشنواره های علمی در عرصه علوم انسانی، اظهار داشت: علوم انسانی در رویدادهایی چون جایزه کتاب سال برجستگی دارد، در صورتیکه این حوزه یک حوزه عام است و حوزه های مختلف را در بر می گیرد و به علوم خاصی اختصاص ندارد.
وی افزود: جشنواره شاخص دیگری که به علوم انسانی تعلق داشته باشد را نمی شناسم، بدین سبب به نظرم تا حد زیادی فارابی از این جهت بی رقیب شمرده می شود و می تواند تاثیرگذاری زیادی داشته باشد. اگر بتوانیم فارابی را در حد و قواره بقیه جشنواره ها مانند خوارزمی یا کتاب سال برگزار نماییم می تواند برجست تر شود و اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
درزی همین طور درباره ی امکان تعریف جشنواره فارابی در متن و ساختار دانشگاه های جهان و فراتر از ایران، اشاره کرد: نخستین نکته در رابطه با این جایزه، بحث تبلیغات است. در دنیای امروز تبلیغات بسیار تعیین کننده است که بوسیله مجامع علمی و ارتباطات ایجاد می شود. هر چقدر که جشنواره بتواند بازوهای خودرا که دانشگاه ها و مراکز علمی هستند، بیشتر تحت تاثیر قرار دهد و بوسیله آنها ارتباطات و شبکه علمی خودرا در جهان گسترش دهد، می تواند بهتر در دنیا شناسانده و معرفی شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که جشنواره فارابی در دوره ی جدید چه اقداماتی را می تواند و باید انجام دهد که قبل از این انجام نگرفته است، اظهار داشت: جشنواره فارابی باید روی خروجی ها تمرکز کند و نشان دهد مرجعیت دارد. تا حالا برگزیدگان شاخصی در جشنواره فارابی حضور داشته و معرفی شده اند که می توان با برگزاری نشست و مصاحبه با جامعه علمی اهمیت این برگزیدگان را نشان داد.
وی افزود: جشنواره با خروجی های خود در قالب برگزیدگان می تواند به شکل واقعی و عملی خودش را در جامعه علمی و علوم انسانی به نمایش بگذارد. این اقدامی است که تابحال درباره ی خروجی های جشنواره صورت نپذیرفته است. وقتی افراد اثرشان برگزیده می شود، گویا کارشان تمام می شود، اما به نظرم کاملا برعکس است و این نقطه آغازی است که فارابی با جامعه علمی کشور درگیر شود.
درزی اظهار داشت: حمایت مادی از برگزیدگان لازم است و در جشنواره های جهانی نیز اعداد خوبی را در نظر می گیرند مثل جایزه نوبل که معتبرترین جایزه علمی دنیا است و خیلی هم عدد شاخصی است. نباید خیلی روی کمک های دولتی تمرکز کرد. نوبل یک نوع وقف است و شاید لازم باشد که جشنواره های خوبی مثل فارابی در میان خیرین خروجی خودرا معرفی کنند و جشنواره ها پشتوانه مردمی داشته باشند.
وی افزود: حمایت معنوی دانشگاه ها نیز مهمست که می تواند شامل ورود جشنواره به نقد و معرفی آثار در مجامع علمی شود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با اعلان اینکه دستاوردهای علمی فارابی می تواند به نیازهای عینی کشور پاسخ دهد، اظهار داشت: پاسخ به نیازهای عینی می تواند به ویژه در عرصه های میان رشته ای که پاسخ به سؤالات ملموس بشری است، بیشتر شود. این بخش می تواند خیلی مستقیم تر در عرصه علوم انسانی با نیازهای علمی کشور مرتبط شود. علوم انسانی می تواند ارتباط خودرا با علوم تجربی و فنی نیز برقرار کند و دستاوردهای مستقیمی برای کشور داشته باشد.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی، ۱۹ تیر ۱۴۰۲ در سالن همایش های صداوسیما برگزار می گردد.




منبع:

1402/04/06
09:28:27
5.0 / 5
344
تگهای خبر: بین المللی , دستاورد , هارد , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
Link website