ساخت ماگ ضدعفونی کننده آب با تابش فرابنفش

ساخت ماگ ضدعفونی کننده آب با تابش فرابنفش

لینک وبسایت: پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در قالب پایان نامه ارشد موفق به طراحی و ساخت ماگ ضدعفونی کننده آب تابش فرابنفش شدند؛ این محصول برای کوهنوردان و طبیعت گردان که اغلب مجبورند از قرص های ضدعفونی کننده آب بهره گیرند و مادران نوزادان مصرف کننده شیرخشک که ملزم به جوشاندن آب هستند، ایده آل است.


دکتر سید فرشید چینی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که این محصول دانش بنیان باتوجه به مزایای ضدعفونی کردن آب با تابش فرابنفش و با قابلیت حذف آلودگی های میکروبی از آب شرب، برگرفته از پایان نامه امیر محمد سلیمانی کوشان با راهنمایی من و دکتر علیرضا جلالی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در دانشکده مهندسی مکانیک به انجام رسید، اظهار داشت: این ماگ به نحوی طراحی شده است که با قرارگیری دیودهای فرابنفش در درپوش و عبور اشعه فرابنفش از میان آب داخل ماگ، عوامل بیماری زا بطور کامل غیر فعال می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، اضافه کرد: نحوه عملکرد به این صورت است که بعد از پر کردن ماگ با آب، درپوش روی ماگ قرار گرفته و کاربر دکمه فعال شدن فرابنفش را فشار می دهد. در فاصله زمانی کمتر از یک دقیقه، پروسه ضدعفونی شدن آب بصورت کامل انجام و آب قابل ‌نوشیدن می شود.
دکتر چینی، افزود: توان لازم برای ضدعفونی کردن نیم لیترآب داخل ماگ با روش جوشاندن تقریباً 7000 برابر توان آب ضدعفونی شده با ماگ مجهز به دیود فرابنفش است. هم چنین آب داخل ماگ بلا فاصله و بدون معطلی برای خنک شدن قابل ‌نوشیدن است.
وی توضیح داد: ماگ ضدعفونی کننده فرابنفش برای عموم مردم با حساسیت نسبت به کیفیت آب شرب، قابل استفاده می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، اضافه کرد: بصورت خاص این محصول، حین حوادث غیرمترقبه که دسترسی به آب باکیفیت با مشکل روبروست، برای کوهنوردان و طبیعت گردان که اغلب مجبورند از قرص های ضدعفونی کننده آب بهره گیرند و مادران نوزادان مصرف کننده شیرخشک که ملزم به جوشاندن آب هستند، ایده آل است.
دکتر چینی، اشاره کرد: مراحل طراحی، ساخت و آزمایش های این محصول به انتها رسیده است و برای تولید انبوه و ورود به بازار، تیم تحقیقاتی درحال بررسی پیشنهادات سرمایه گذاران است.
دکتر علیرضا جلالی، از اساتید راهنمای این پروژه دانشجویی با اشاره به اینکه اغلب منابع طبیعی آب در معرض انواع گوناگونی از عوامل بیماری زا هستند که استفاده مستقیم از آنها می تواند منجر به بروز بیماریهای مختلفی در انسان شود، اضافه کرد: امروزه از روش های مختلفی برای ضدعفونی کردن آب در مقیاس های صنعتی و خانگی استفاده می شود که بصورت کلی به دو دسته روش های شیمیایی و فیزیکی تقسیم می شوند. در روش های شیمیایی عمدتا اکسیدکننده های شیمیایی به آب آلوده اضافه می شود و در جریان یک واکنش شیمیایی، عملکرد عوامل بیماری زا مختل شده و فرآورده های ثانویه ای نیز در آب تشکیل می شود.
وی افزود: کلرزنی همچون پرکاربردترین فرآیندهای شیمیایی ضدعفونی کردن آب است که به تغییر در طعم و بوی آب منجر می شود. علاوه بر این، واکنش مواد اکسیدکننده با برخی ترکیبات موجود در آب و سامانه انتقال آب، به تولید موادی منجر می شود که برای سلامتی انسان مضر است. آب ضدعفونی شده با کلر، بعد از مدتی خاصیت ضدمیکروبی خودرا از دست می دهد و محیطی مناسب برای رشد و تکثیر عوامل بیماری زا فراهم می آورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه در مقابل، در روش های فیزیکی از عواملی مانند جوشاندن و یا تاباندن پرتوهای ضدعفونی کننده به آب جهت غیر فعال سازی عوامل بیماری زا استفاده می شود که در این روش ها کیفیت آب دستخوش تغییر نمی گردد، اظهار داشت: یکی از روش های فیزیکی ضدعفونی آب که در هر دو مقیاس خانگی و صنعتی قابل استفاده می باشد، تابش امواج الکترومغناطیس در بازه فرابنفش است. این تابش ها که در طول موج های مناسب جهت میکروب زدایی قرار دارند، با برخورد به میکروارگانیسم های آلوده کننده آب موجب ایجاد اختلال در RNAو DNA آنها شده و از سوخت و ساز و تکثیر آنها جلوگیری می کند.
دکتر جلالی تصریح کرد: بدین سان با وجود حضور میکروارگانیسم ها در آب، قابلیت بیماری زایی آنها مختل شده و عملاً غیرفعال می شوند. به سبب بازدهی بیشتر و مصرف کمتر انرژی، روش تابش فرابنفش در مقابل جوشاندن آب توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.




منبع:

1402/05/17
07:53:51
5.0 / 5
336
تگهای خبر: كاربر , كیفیت , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
Link website