تكثیر میوه بسیار مقاوم به شوری توسط یك شركت ایرانی

تكثیر میوه بسیار مقاوم به شوری توسط یك شركت ایرانی

به گزارش لینك وبسایت محققان در یك شركت دانش بنیان موفق به تكثیر گونه ای میوه شدند كه مقاوم به شوری خاك است.



به گزارش لینك وبسایت به نقل از معاونت علمی و فناوری، بیوتكنولوژی كشاورزی مجموعه ای از تكنیك های علمی كاربردی در توسعه و پیشرفت گیاهان و حیوانات و میكروارگانیسم هاست. بر پایه شناخت DNA دانشمندان چاره هایی را جهت پیشرفت در تولیدات كشاورزی ارائه دادند.
با توانایی در شناخت ژن های موثر بر محصولات خاص و هم توانایی به كارگیری بسیار دقیق این چنین خصوصیات، زیست فناوری توانایی اصلاح گران را در ایجاد محصولات و حیوانات خاص ارتقا می دهد.
زیست فناوری پیشرفت هایی را ارائه می دهد كه امكان آن با روش های قدیمی برای گونه مربوطه وجود ندارد. یك شركت دانش بنیان با علم به محدودیت منابع آبی به سمت كشاورزی منطبق با این شرایط پیش رفته است.
بهروز كمالی مدیرعامل یك شركت دانش بنیان بیان كرد: مطالعه و شناسایی مشكلات و موانع بخش باغبانی در مناطق مختلف كشور و عرضه راهكارهای مناسب جهت رفع آن، یكی از رسالت های این مجموعه طی دوران فعالیت خود بوده است.
این فعال فناور به یكی از محصولات این شركت اشاره نمود و اظهار داشت: پایه رویشی GN ۱۵ با رنگ ارغوانی (هایبرید بین هلو و بادام)، یكی از برترین پایه ها بوده كه جهت پیوند ارقام مختلف هلو، شلیل و بادام مورد استفاده قرار می گیرد. این پایه به خشكی بسیار مقاوم بوده و با عنایت به شرایط كم آبی كشور می تواند جایگزین ارقام قدیمی شود. مقاومت بسیار عالی به آهك و نماتد خاك از خصوصیات بارز این پایه است.
وی افزود: سیستم ریشه ای قوی این پایه زود باردهی و پرباردهی را به ارقام پیوندی القاء می كند و ضمن افزایش عملكرد در هكتار(بیش از ۶۰ تن) سبب افزایش كیفیت میوه هم می شود. این پایه به شرایط غرق آبی مقاوم بوده و به كلروز هم مقاومت بسیار بالایی دارد.
كمالی بیان كرد: پایه GN دارای سن اقتصادی بالای ۲۵ سال بوده و در ایجاد باغات مدرن و اقتصادی مورد توجه باغداران قرار گرفته است.
تكثیر گونه بسیار مقاوم به ریشه و شوری خاك
مدیرعامل شركت دانش بنیان درباره یكی دیگر از محصولات این شركت توضیح داد: «انگور رد گلاب» یكی از برترین ارقام انگور دنیا است كه سهم بزرگی را در صادرات جهانی این محصول به خود مختص كرده است. این رقم در سال ۱۹۸۵ در آمریكا معرفی شده است و در سطح وسیعی در آمریكا، استرالیا و شیلی كشت شده است و به همین جهت به رقم شیلی هم مشهور است.
وی افزود: «انگور رد گلاب»، گونه ای است دانه دار، متوسط رس، دارای حبه های بسیار بزرگ و قرمز رنگ است، هم به صورت تازه خوری و هم به صورت تولید كشمش مورد استفاده قرار می گیرد. دارای عملكرد بسیار بالا بوده و در سال چهارم حدود ۱۸ تن در هكتار محصول می دهد.
كمالی همینطور افزود: این گونه رقمی بسیار مقاوم به نماتد ریشه و شوری خاك بوده و وزن هر حبه آن ۱۴-۱۰ گرم است. این رقم با ژرم پلاسم اصل توسط شركت دانش بنیان پردیس به روش كشت بافت در حال تكثیر است و ارقام تولیدی هیچ تفاوت ژنتیكی با رقم اصلی نداشته و با سلامتی كامل عرضه می شود.
وی بیان كرد: باغداران، نهالستان ها و شركت های كشت و صنعت از عمده ترین مشتریان این شركت هستند.

1398/09/20
17:37:30
5.0 / 5
3920
تگهای خبر: اقتصاد , تكنولوژی , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Link website