قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:
بنیاد ملی نخبگان از استخدام دولتی نخبگان حمایت می کند
لینک وبسایت: به گزارش لینک وبسایت، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: بنیاد باید از استخدام دولتی نخبگان و حضور آنان در حوزه های کسب وکار و غیره حمایت کند.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سید افقهی در نشست با برگزیدگان المپیادهای علمی، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان طی سالهای قبل مسیر پرفراز و نشیبی را در خدمت رسانی به جامعه نخبگانی طی کرده است و وضعیت موجود ثمره و حاصل این دوران آزمون و خطا است.
وی اضافه کرد: در طول این مدت در قالب طرح ها و شیوه نامه های متعدد، انواع حمایت ها به جامعه نخبگانی اعطا شد اما در نهایت درک عمومی مورد انتظار از فضای نخبگانی رخ نداده است که این مساله خود نیازمند لطمه شناسی و بررسی دقیق است و در همین راستا در این دوره بنیاد می خواهد برنامه های مختلف را تجمیع و بجای طرح های متکثر و پراکنده مسیری پیوسته ترسیم کند.
بنیاد محلی برای تجمیع تجربیات و اشتراک آنها با نخبگان
سید افقهی گفت: مسیر فرد در نخبگی باید مثل مسیر فرد در دانشگاه پیوسته باشد؛ در این راه، هر فرد یک پرونده مسیر نخبگی خواهد داشت تا به اثربخشی واضح در یک حوزه خاص برسد.
سید افقهی گفت: بنیاد ملی نخبگان باید به محلی برای تجمیع تجربیات و اشتراک آنها با نخبگان تبدیل گردد تا افراد مبتنی بر استعداد و علاقه مندی و صدالبته نیاز کشور در راه نخبگانی حرکت کنند.
وی گفت: بنیاد ملی نخبگان یک نهاد تسهیلگر است که باید با همکاری دیگر دستگاهها حمایت های لازم را به جامعه نخبگانی ارائه دهد؛ گرچه در این حمایت ها تسهیلات مالی نیز قرار دارند اما هر تسهیلی باید ابزاری برای رسیدن فرد به نخبگی باشد.
ضرورت پایش در راه نخبگی/مسیر نخبگی بطورکامل پویاست
سید افقهی با اشاره به این که بنیاد باید عرصه را برای شایسته سالاری فراهم آورد، اشاره کرد: بنیاد ملی نخبگان باید از استخدام دولتی نخبگان و حضور آنان در حوزه های کسب وکار و غیره حمایت کند. حمایت ها همیشه مالی نیست؛ بلکه می تواند در قالب هایی مانند مشاوره، هدایت و یا حتی اعتباری دسته بندی شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این که مدیران قبلی زحمت بسیاری در عرصه نخبگان کشیدند اما غفلت از پیوستگی مسیر لطمه زا بود، اظهار داشت: فرد باید طبق پرونده نخبگی پایش شود تا به پویایی برسد. باید دانست مسیر نخبگی بطورکامل پویاست و فرد باید روز به روز به اثربخشی نزدیک تر شود. در این راه بنیاد ملی نخبگان نیز باید حامی فرد نخبه باشد. طرح های قبلی بنیاد ملی نخبگان همچنان اجرا خواهند شد اما این دفعه در یک مسیر مشخص و متناسب با لایه نخبگانی فرد و میزان اثرگذاری.
نخبه پروری و نقش آفرینی در چرخه نخبه پروری یکی از وظایف اصلی نخبگان
وی با اعلان اینکه نخبه پروری و نقش آفرینی در چرخه نخبه پروری یکی از وظایف اصلی نخبگان است، اشاره کرد: نخبگان نه فقط در تدوین برنامه های بنیاد ملی نخبگان، بلکه در بخش های مختلف دولت نیز باید پیشنهادات عملیاتی و راهکارهای اجرائی برای برون رفت از مشکلات داشته باشند؛ برای نیل به این هدف نخبه باید در میدان حضور داشته باشد و مشکلات و مسائل را کف میدان حل کند. به عنوان نمونه، امروز کشور در بخش اقتصادی در نظام بانکی مشکلات گوناگون دارد. از طرفی با مسئله تورم نیز دست و پنجه نرم می کند. این قبیل مشکلات همه باید در میدان عمل توسط نخبگان حل شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: قشر نخبگان باید علاوه بر تحلیل، در ارائه راهکارهای عملی نیز موفق عمل باشند، چون مشکلات و مسائلی را در میدان عمل می بینند که در هیچ کتابی نوشته نشده و هیچ گاه با آنها مواجه نشده اند.
افراد با تجربه در عرصه های عملیاتی به شبکه نخبگان متصل می شوند
سید افقهی با اعلان اینکه میدان عمل اثربخشی نخبگان آزمایشگاه، تولید، صنعت و بخش های دیگر جامعه است، اشاره کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد افراد با تجربه در عرصه های عملیاتی را به شبکه نخبگان متصل کند تا با اشتراک تجربیات و اندوخته های آنان نخبگان بتوانند با دید بهتری با مسائل کشور مواجه شوند.
وی با اعلان اینکه ملیت ما ایرانی ست و باید به ملیت خود افتخار نماییم، بر لزوم وجود دیپلماسی علمی نیز اصرار کرد و تصریح کرد: موضوع مهاجرت نخبگان تنها زمانی حل می شود که هم نخبه احساس مسئولیت کند و هم حاکمیت زمینه را برای فعالیت او فراهم آورد. همین طور باید شرایطی فراهم گردد که نخبگان بومی بتوانند با نخبگان جهان ارتباط بگیرند و معتقدیم این مهم سبب رشد فضای نخبگانی می شود به شرطی که این ارتباط در نهایت در کشور اثربخش باشد.
بنیاد ملی نخبگان خانه نخبگان است
وی با اعلان اینکه بنیاد ملی نخبگان خانه نخبگان است، اظهار داشت: در فضای فعلی هم بنیاد ملی نخبگان هم معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و هم عموم جامعه دغدغه نخبگانی دارد. از طرفی بنیاد ملی نخبگان جایگاه خوبی در حاکمیت دارد که می تواند از آن برای بهبود فضای فعلی بهره ببرد؛ این یعنی فرصتی مغتنم که باید از آن به بهترین نحو استفاده نمود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در آخر از برنامه برگزاری اردوهای علمی و صنعتی با حضور نخبگان آگاهی داد و تصریح کرد: در این اردوها ضمن ارائه برنامه های مختلف بنیاد ملی نخبگان و شرح تفصیلی رویکردها و سیاست های این بنیاد در دور جدید تلاش می شود تعامل مناسبی در جامعه نخبگانی و نظام نخبگانی ایجاد شود.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب