پژوهشگران دانشگاه تهران راهکاری برای بهبود خاصیت سبوس ذرت پیدا کردند

پژوهشگران دانشگاه تهران راهکاری برای بهبود خاصیت سبوس ذرت پیدا کردند

لینک وبسایت: پژوهش اخیر پژوهشگران دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نشان میدهد تخمیر سبوس ذرت میزان ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی آنرا بهبود می بخشد.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از دانشگاه تهران استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، درباره ی اهمیت غذایی سبوس ذرت اظهار داشت: «سبوس ذرت فراوان ترین محصول جانبی صنایع ذرت است که شامل لایه های بیرونی دانه ذرت همچون پری کارپ، تستا و لایه آلرون، به همراه ۲۵-۱۰ درصد نشاسته است. سبوس ذرت یک ماده خوراکی ارزان است که برای دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد در صورتیکه حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی ارزشمندی مانند استرول های گیاهی، فیبرهای رژیمی، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنولی است.»

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، درباره ی ضرورت بهبود خواص سبوس ذرت توضیح داد: «اگرچه سبوس ذرت دارای مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی است اما حدود ۸۵ درصد این ترکیبات بصورت نامحلول و متصل به سلولز، همی سلولز، لیگنین، پکتین و پروتئین های ساختاری دیواره سلولی هستند. این اتصال، می تواند اثر منفی بر روی زیست دسترسی این ترکیبات فنولی داشته باشد.»

نویسنده کتاب های «رنگدانه های کاروتنوییدی» و «فرایند تخمیر و فناوری تولید ماست» درباره ی پروسه این پژوهش اظهار داشت: «در این مطالعه برای بهبود میزان ترکیبات فنولی و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی سبوس ذرت، از روش تخمیر بستر جامد با بهره گیری از باکتری های لاکتوباسیلوس رئوتری و لاکتوباسیلوس پلانتاروم استفاده شد. پروسه زیستی تخمیر بستر جامد میزان کل ترکیبات فنولی (Total Phenolic Content) سبوس ذرت تخمیر شده را ۴۱۲ درصد نسبت به نمونه کنترل افزایش داد. بالاترین مقدارTPC بعد از ۴۸ ساعت تخمیر به دست آمد. طبق نتایج به دست آمده، فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده بوسیله روش های مختلف (DPPH، ABTS و ORAC)، در نمونه های سبوس ذرت تخمیر شده بیش از نمونه کنترل بود.»

دکتر رضوی همین طور اضافه کرد: «در پروسه تخمیر بستر جامد، باکتری های لاکتیکی می توانند بوسیله آنزیم های خاص، ترکیبات زیست فعال با ساختار پیچیده را به ساده ترین شکل آزاد خود تبدیل کنند و از این طریق سبب افزایش غلظت اسیدهای فنولی در نمونه تخمیرشده شوند. طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) نشان داد که پروسه تخمیر موجب تجزیه تعدادی از پیوندهای استری در ساختار سبوس ذرت می شود که می تواند منجر به آزاد شدن اسیدهای فنولی متصل به ساختار دیواره ی سلولی شود.»

استاد دانشگاه تهران درباره ی نتایج این پژوهش اظهار داشت: «این مطالعه نشان داد که تخمیر بستر جامد روشی مؤثر برای افزایش ترکیبات فنولی سبوس ذرت است و می تواند به بهبود فعالیت آنتی اکسیدانی سبوس ذرت کمک نماید.»


منبع:

1402/10/17
09:39:38
5.0 / 5
346
تگهای خبر: فناوری , هك , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Link website