گزیده ای از افتخارات مخترع اولین قلب مصنوعی جهان

گزیده ای از افتخارات مخترع اولین قلب مصنوعی جهان

به گزارش لینک وبسایت، همدان پروفسور «توفیق موسیوند» که اولین قلب مصنوعی جهان را اختراع کرد، در سن ۸۷ سالگی دارفانی را وداع گفت.


دانشمندان زیادی در حوزه ابداع قلب مصنوعی در حال تلاش بوده و هستند اما یکی از شناخته شده ترین این افراد، پروفسور توفیق موسیوند (Tofy Mussivand) است که اولین پمپ قلب مصنوعی درون بدن انسان را ابداع کرد.
پروفسور توفیق موسیوند سال ۱۳۱۵ در روستای «ورکانه» در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان متولد شد. دوران کودکی و نوجوانی وی با زندگی ساده روستایی سپری شد. توفیق، تا کلاس چهارم دبستان را در مدرسه روستا به تحصیل ادامه داد و بعد از آن تا کلاس ششم ابتدایی را در مدرسه «باباطاهر» همدان بود. برخی بچه های مدرسه، توفیق را که با لباس های ساده روستایی در مدرسه حاضر می شد، مسخره می کردند، اما همین کودک ساده روستایی در مدت شش ماه به بهترین دانش آموز مدرسه تبدیل شد.
توفیق جوان، دوره دبیرستان را هم تا کلاس نهم در یکی از دبیرستان های همدان گذراند. پس از کلاس نهم، وارد به دانشسرای معلمی همدان شد و با پایان کلاس یازدهم، معلم شد.
پروفسور موسیوند نقل می کند که در روزهای تابستان و اوقات فراغت جهت کمک به خانواده، چوپانی می کرد و کشاورزی و باغبانی هم جزو علائق دوره نوجوانی اش بود که هنوز هم با وجود تبدیل شدن به یک دانشمند برجسته بین المللی، کشاورزی و باغبانی او ادامه پیدا کرده و سبب شده که باغچه کوچکی را با چند درخت میوه در کانادا برای خودش داشته باشد تا خاطرات دوران کودکی و جوانی اش در روستای ورکانه را فراموش نکند.
در واقع زندگی ساده روستایی، کشاورزی و باغبانی، دیدن زیبایی های آسمان شب روستای ورکانه، تاثیر زیادی در روحیه توفیق گذاشت و او را تبدیل به انسانی سخت کوش، پرکار و متفکر کرد که با وجود شکست های مختلف در زندگی، هیچگاه ناامید نشد.
مسیر تحصیلات پروفسور موسیوند هم بسیار قابل توجه و جذاب است؛ کسی که از دانش سرای معلمی در همدان و تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی در دانشگاه تهران، راهی کانادا و تحصیل در رشته مهندسی مکانیک و سپس پزشکی شد؛ آن هم در سن ۳۷ سالگی!
توفیق پس از انتهای دوره دانش سرای معلمی، در کنکور شرکت کرد و به علت علاقه ای که به کشاورزی داشت، رشته کشاورزی دانشگاه تهران را برگزید و پذیرفته شد. از این مرحله، مسیر زندگی وی، تغییرات زیادی را تجربه نمود. بعد از انتهای دوره کارشناسی، توفیق با بورسیه دانشگاه، برای ادامه تحصیل راهی کانادا شد و به علت علاقه به رشته های مهندسی، تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک را در دانشگاه «آلبرتا» شروع کرد. این مقطع به علت یادگیری زبان و کار کردن همزمان با تحصیل، دوره سختی برای توفیق بود.
پس از پایان تحصیلات کارشناسی ارشد و در حالی که ازدواج کرده و صاحب فرزند شده بود، تصمیم گرفت تحصیل در رشته علوم پزشکی را در سن ۳۷ سالگی آغاز کند. تخصص توفیق در رشته مهندسی مکانیک و تحصیل در رشته پزشکی، کمک زیادی به موفقیت های آتی وی کرد. وی در نهایت توانست مدرک دکترای مهندسی پزشکی و دکترای علوم پزشکی را از دانشگاه «آکرون» (Akron) و دانشگاه پزشکی «شمال شرقی اوهایو» (NEOMED) دریافت کند.
زمانیکه توفیق در حال تحصیل در رشته پزشکی بود، به دعوت یکی از اساتیدش برای کار کردن در یکی از بهترین بیمارستان های آمریکا، راهی «کلیولند کلینیک» (Cleveland Clinic) شد؛ جایی که خیلی از پزشکان آرزو دارند در آنجا کار کنند. با عنایت به تخصص همزمان در مهندسی و پزشکی، دکتر توفیق، بعنوان سرپرست تیم پروژه قلب مصنوعی انتخاب گردید.
نتیجه هشت سال کار مداوم، هزاران ساعت مطالعه پژوهش های صورت گرفته و انجام آزمایش های مختلف توسط پروفسور موسیوند در نهایت منجر به تولید اولین پمپ مصنوعی قلب (Artificial Cardiac Pump) درون بدن انسان شد که میتوان آنرا در قفسه سینه کاشت و از راه دور، نظارت و کنترل کرد.
پروفسور موسیوند مبدع ۳۶ فناوری/ اختراع در جهان است که ۱۲ فناوری برای اولین بار در جهان توسط این دانشمند توسعه یافته است و مسیر را برای توسعه دستگاههای پزشکی و مراقبت بهداشتی در سراسر دنیا، شکل داده و هموار کرده است.


پروفسور «توفیق موسیوند» در راه توسعه فناوری های برجسته و اختراعات قابل توجه اش، جوایز مختلف بین المللی را دریافت کرده و بارها در سطح جهان مورد تقدیر قرار گرفته است:
مدال جوبیلی الماس ملکه الیزابت دوم (۲۰۱۳)
جایزه انتقال دانش از مؤسسه پژوهش های سلامت کانادا (۲۰۱۰)
جایزه استاد برجسته جان فورستر برای کمک های مادام العمر در زمینه پزشکی قلب و عروق (۲۰۱۰)
جایزه یک عمر دستاورد: نوآوری منطقه ای از شورای ملی تحقیقات کانادا (۲۰۰۱)
جایزه هم افزایی از شورای تحقیقات علوم طبیعی و مهندسی کانادا و هیئت کنفرانس کانادا (۲۰۰۰)
جایزه کارآفرینی علوم زندگی اتاوا (۱۹۹۹)
جایزه رئیس جمهور از مرکز تحقیقات و نوآوری اتاوا (۱۹۹۹)
جایزه جراحان قلب برزیل به منظور تقدیر از کمک های مهم در توسعه اندام های مصنوعی (۱۹۹۸)
جایزه MEDEC برای دستاوردهای پزشکی (۱۹۹۸)
جایزه تحقیقات کاربردی از شورای علوم زیستی اتاوا (۱۹۹۷)
گواهی افتخار ۲۵ سال خدمت در مراسم قدردانی از اساتید دانشکده پزشکی (۲۰۱۵)
جایزه محقق ماه از سازمان پژوهش های سلامت کانادا (۲۰۱۱)
پلاک درخت بقراط از انجمن جهانی جراحان قلب و قفسه سینه (۲۰۰۸)
عضویت در شورای علم و فناوری نخست وزیر کانادا (۲۰۰۰-۲۰۰۷)
عضو برگزیده آکادمی علوم اروپا (۲۰۰۱)
عضو برگزیده آکادمی علوم انجمن سلطنتی کانادا (۲۰۰۰)
عضو برگزیده آکادمی علوم نیویورک
عضو برگزیده آکادمی بین المللی علوم قلب و عروق
عضو برگزیده انجمن مهندسی پزشکی آمریکا
پروفسور توفیق موسیوند
رئیس و مدیر لابراتوار تحقیقاتی دستگاههای قلبی عروقی در موسسه قلب دانشگاه «اتاوا»؛ رئیس برنامه تجهیزات پزشکی؛ استاد جراحی در دانشکده پزشکی؛ استاد مهندسی در دانشکده فناوری اطلاعات و مهندسی؛ استاد دانشکده تحصیلات تکمیلی و فوق دکترا در دانشگاه «اتاوا»؛ استاد گروه مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه «کارلتون»، بخشی از مسئولیت های این دانشمند برجسته ایرانی است.
«هزاران بار شکست خوردم و به هدف نرسیدم، اما ناامید نشدم؛ بلند شدم و با پشتکار، امیدواری و اعتماد داشتن به خداوند، مسیرم را ادامه دادم. معتقدم اگر فرد در زندگی، هدف مشخص داشته باشد و روی آن جدا تمرکز کند، تمام بدن و مغز طوری کار می کنند که او را به هدف برسانند.» این همان رمز موفقیتی است که «توفیق» نوجوان سخت کوش و پرکار روستای ورکانه همدان را به این درجه از موفقیت و افتخار در سطح بین المللی رسانده است.
روحش شاد و یادش گرامی باد...




منبع:

1402/10/25
11:55:36
5.0 / 5
327
تگهای خبر: بین المللی , دستاورد , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Link website