شناسایی آنومالی های 7 عنصر در پهنه مهاباد-تکاب

شناسایی آنومالی های 7 عنصر در پهنه مهاباد-تکاب

لینک وبسایت: به گزارش لینک وبسایت، سرپرست زمین شناسی و اکتشافات معدنی ارومیه از پایان بلوک طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف استان آذربایجان غربی در تیر ماه سالجاری اطلاع داد و اظهار داشت: تابحال موفق به شناسایی آنومالی های مس، طلا، سرب و روی، آهن، بوکسیت و باریت در پهنه مهاباد-تکاب شده ایم.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، حسن فیضی با بیان اینکه طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجان غربی از شهریور ماه ۱۴۰۱ شروع به کار کرد، اظهار داشت: مساحت بلوک طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف استان آذربایجان غربی (پهنه مهاباد-تکاب) بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع است که پروژه زمین شناسی و اکتشافی جهت تولید اطلاعات پایه و اکتشاف ذخایر معدنی انجام شد.
فیضی با بیان اینکه آنومالی های مس، طلا، سرب و روی، آهن، بوکسیت و باریت در طرح تحول آذربایجان غربی شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: مساحت اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجان غربی ۲۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع با احتساب پیمایش های زمین شناسی، ژئوشیمی و زمین شناسی اقتصادی می باشد.
وی در رابطه با نتایج کمی و کیفی این طرح در آذربایجان غربی، اظهار داشت: انتشار اطلاعات زمین شناسی و اکتشافی در چارچوب نقشه های پایه زمین شناسی، ژئوشیمیایی و زمین شناسی اقتصادی در مقیاس کاربردی یک پنجاه هزارم به تعداد ۳۶ ورقه نقشه و جمع آوری ۵ هزار و ۴۴۷ نمونه ژئوشیمی آبراه ای، یک هزار و ۳۹۳ نمونه کانی سنگین و ۳۶۰ نمونه مینرالیزه در مرحله کنترل آنومالی از سطح پهنه بخشی از دستاوردهای این طرح است.
سرپرست زمین شناسی و اکتشافات معدنی ارومیه افزود: همینطور جمع آوری ۹۰۰ نمونه حین عملیات اکتشاف سیستماتیک که ۱۲۷ نمونه دارای کانه زایی است؛ معرفی آنومالی طلا، مس، سرب و روی، بوکسیت، آهن و باریت و انجام عملیات زمین شناسی و اکتشاف با استفاده از ۱۲۰ کارشناس هم در چارچوب تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان آذربایجان غربی محقق شده است.
به قول فیضی، ۶۲ هزار کیلومتر خطی با فواصل خطوط برداشت ۲۵۰ متر و ارتفاع ۴۰ متر در مساحتی حدود ۱۸ هزار کیلومتر مربع به دو روش رادیومتری و مغناطیس سنجی در پهنه جنوب استان آذربایجان غربی از تابستان سالجاری آغاز خواهد شد.
به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، وی با بیان اینکه بلوک جنوب استان آذربایجان غربی شامل شهر های مهاباد، میاندوآب و بوکان است، خاطرنشان کرد: در این طرح پیشرفت فیزیکی و مطالعات صحرایی ۹۵ درصد، آنالیز آزمایشگاهی و تهیه گزارش بالای ۸۰ درصد به دست آمده و شهریورماه ۱۴۰۳ بعنوان زمان پایان این عملیات اعلام شده است.
سرپرست زمین شناسی و اکتشافات معدنی ارومیه تصریح کرد: مسئولیت تهیه نقشه های زمین شناسی اقتصادی این پهنه به عهده حبیب الله علی اکبری، نقشه های زمین شناسی به عهده بهنام پاشازاده و نقشه ‎های ژئوشیمی اکتشافی به عهده سیدمحمد امین زواره طباطبایی بود و کارشناسانی از مراکز ارومیه، تهران، اهواز و کرج در انجام این مطالعات همکاری کردند.




منبع:

1403/03/08
13:25:53
5.0 / 5
322
تگهای خبر: اقتصاد , دستاورد , سیستم , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
Link website