خورشید مصنوعی چین به میدان مغناطیسی دست یافت
لینک وبسایت: برای اولین بار خورشید مصنوعی چین به میدان مغناطیسی در همجوشی هسته ای دست یافت که پیشرفتی بزرگ به سمت همجوشی هسته ای کنترل شده است، فرآیندی که شامل ترکیب هسته های اتمی برای آزادسازی مقادیر زیادی انرژی است.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، دانشمندان چینی به نقطه عطف بزرگی در زمینه همجوشی یا گداخت هسته ای رسیده اند.
به نقل از آی ای، آنها برای نخستین بار در جهان دستاورد بزرگی را در کشف ساختار میدان مغناطیسی پیشرفته با استفاده از توکاماک هوان لیو-۳( (HL-۳ که بعنوان «خورشید مصنوعی چین» هم شناخته می شود، رقم زده اند.
این کشف نتیجه دور اول آزمایش های مشترک بین المللی انجام شده بر روی خورشید مصنوعی چین است، پروژه ای که در انتهای سال ۲۰۲۳ به روی همکاریهای جهانی باز شد.
بر اساس گزارش گروه رسانه ای چین، این آزمایش ها شامل ۱۷ مؤسسه تحقیقاتی و دانشگاه های مشهور در سراسر دنیا همچون کمیسیون انرژی های جایگزین و انرژی اتمی فرانسه و دانشگاه کیوتو در ژاپن است. این بیانیه بر تعهد چین به همکاری بین المللی در رسیدگی به بحران جهانی انرژی تاکید می کند.
خورشید مصنوعی چین به صورت مستقل توسط چین طراحی شده و توسعه یافته است. همینطور بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه همجوشی هسته ای این کشور است.
همجوشی هسته ای فرآیندی عکس عمل شکافت هسته ای است. در فرایند همجوشی هسته ای هسته های سبک مانند هیدروژن، دوتریوم و تریتیوم با یکدیگر همجوشی داده شده و هسته های سنگین تر و مقداری انرژی تولید می شود.
به جهت اینکه همجوشی امکان پذیر باشد، هسته هایی که در واکنش وارد می شوند باید دارای انرژی جنبشی کافی باشند تا بر میدان الکترواستاتیکی پیرامون شان فائق آیند. ازاین رو دماهای وابسته به واکنش های همجوشی فوق العاده بالاست.
خورشید مصنوعی چین فرایند تولید انرژی خورشید را از راه همجوشی هسته ای کنترل شده که یک فناوری پیشرفته با پتانسیل بسیار زیاد برای حل چالش های انرژی و محیط زیست جهانی است، تقلید می کند.
خورشید مصنوعی چین در ماه آگوست ۲۰۲۳ با عملکرد موفقیت آمیز تحت جریان پلاسمای یک میلیون آمپر به یک نقطه عطف بزرگ دست یافت. این آزمایش موقعیت چین را در خط مقدم تحقیقات همجوشی هسته ای محصور مغناطیسی مستحکم کرد.
این پیشرفت جدید برای کنترل و محدود کردن پلاسمای فوق داغ در خورشید مصنوعی چین خیلی مهم است.
همجوشی هسته ای کنترل شده مدت هاست آرزوی تحقیقات در حوزه انرژی در نظر گرفته می شود که یک منبع انرژی پاک و عملاً پایان ناپذیر را نوید می دهد.
راهکارهای انرژی پاک
چین به صورت فعال همکاریهای بین المللی در انرژی هسته ای را ترویج می کند که نمونه آن مشارکت های اخیر با فرانسه همچون ابتکارات تحقیقاتی مشترک و مشارکت در پروژه رآکتور آزمایشی حرارتی هسته ای بین المللی(ITER) است.
چین با در دسترس قرار دادن خورشید مصنوعی خود به روی همکاری بین المللی و مشارکت فعال در طرح های انرژی هسته ای جهانی، تعهد خویش را به پیشبرد راهکارهای انرژی پاک و رسیدگی به تقاضای رو به رشد انرژی در جهان نشان داده است.
حالا این دستاورد جدید خورشید مصنوعی چین که بوسیله ی یک تیم بین المللی از دانشمندان محقق شد، نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در فیزیک پلاسما و فناوری همجوشی است.
این پیشرفت که توسط China Media Group گزارش شده است، یک پیشرفت قابل توجه به سمت منابع انرژی پاک است.
مسابقه جهانی برای توسعه خورشید مصنوعی
یک مسابقه جهانی برای ساخت و توسعه و مهار قدرت خورشید مصنوعی درحال برگزاری است.
اخیراً رآکتور تحقیقاتی پیشرفته توکاماک ابررسانای کره جنوبی(KSTAR) با رسیدن به دمای هفت برابر داغ تر از هسته خورشید به نقطه عطف مهمی دست یافت.
مؤسسه انرژی همجوشی کره(KFE) در آن زمان اعلام نمود: برای توسعه انرژی همجوشی، حفظ پایداری این فناوری برای حفظ پلاسماهای با دمای بالا و چگالی بالا که در آن واکنش های همجوشی به صورت فعال برای مدت های طولانی تر رخ می دهند، ضروریست.
منبع: لینك وبسایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب