تولید شیر بدون نیاز به گاو
لینک وبسایت: دانشمندان مخمرها و گیاهان را با ژن گاو مهندسی کردند و موفق به تولید شیری مشابه شیر گاو شدند.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، هدف این رویکرد منحصر به فرد، شبیه سازی پروتئین های کلیدی شیر مانند کازئین و آب پنیر است که برای تغذیه و طعم ضروری هستند.
به نقل از آی ای، با شیوع آنفلوانزای پرندگان در شرکت های لبنی ایالات متحده، سلامت شیر کاسته شده است. شیر خام یا غیر پاستوریزه می تواند تاثیر بدی بر حیواناتی که آنرا می نوشند، داشته باشد. تعدادی از کارگران لبنیات به این بیماری مبتلا شده اند.
بگفته سازمان غذا و دارو شیر تجاری ایمن است، برای اینکه پاستوریزه است و در نتیجه همه میکروب ها از بین رفته اند. با این وجود، یک عامل خطر همچنان وجود دارد، برای اینکه همه با نوشیدن شیر سویا یا قهوه سیاه راحت نیستند.
رویکردهای نوآورانه برای تولید شیر بدون نیاز به گاو
تعدادی از شرکتها و مهندسان درحال ابداع راه هایی برای تولید شیر هستند، اما نه با استفاده از گاو. هدف آنها دستیابی به این هدف با مهندسی مخمرها و گیاهان با ژن گاو است. این به آنها اجازه می دهد تا پروتئین های کلیدی را بسازند که رنگ شیر را بوجود می آورد و طعم و ارزش غذایی اصلی را حفظ می نماید.
آنها از کازئین استفاده می نمایند که یک پلیمر سست است که فراوان ترین پروتئین موجود در شیر بشمار می رود و همان چیزی است که موجب کش آمدن پنیر پیتزا می شود. در کنار این، آنها از آب پنیر، ترکیبی مغذی از اسیدهای آمینه ضروری که اغلب در پودرهای انرژی استفاده می شود، استفاده می نمایند.
جایگزینی کردن حیوانات با موارد دیگر برای به دست آوردن شیر با ظهور شیر بادام و سویا چیز جدیدی نیست.
در هر صورت، شیر معمولی نیز طبیعی نیست. کارشناسان معتقدند گاوهای زیادی وجود دارند که زباله های گلخانه ای تولید می کنند و در نتیجه از آب و زمین زیادی استفاده می نمایند. مطمئنا، این نمی تواند بهترین راه برای تولید غذا باشد.
تولید شیر بدون گاو اساسا ساده تر است. با این وجود، تعدادی از شرکت های زیست فناوری وضع موجود را به چالش می کشند. یک استارت آپ مخمری مهندسی کرده که به تولید بتا-لاکتوگلوبولین که جزء اصلی آب پنیر است، کمک می نماید.
سخنگوی این شرکت فاش کرد که یک کارخانه بیوتکنولوژی واحد مخمرهای حباب دار که از شکر تغذیه می کند، می تواند از نظر نظریه جایگزین ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار گاو شود. این استارت آپ بمنظور تولید پنیر، بستنی و نوشیدنی های وابسته به شیر، دسته های آزمایشی و فرمول پروتئین با روغن های گیاهی و شکر تهیه کرده است.
آلپاین بیو (Alpine Bio)، یک شرکت بیوتکنولوژی مستقر در سانفرانسیسکو، سویا را برای تولید کازئین مهندسی کرده است. آنها هنوز به مرحله فروش نرسیده اند.
مگی ریچانی( Magi Richani)، مدیر عامل این شرکت می گوید: ما درحال کار با کشاورزانی هستیم که درحال کشت سویا برای خوراک دام هستند و ما می گوییم که شما می توانید این را برای تغذیه انسان ها پرورش دهید.
این پروسه بااینکه بسیار جالب به نظر می آید، اما با مجموعه ای از چالش های خاص خود همراه می باشد. یکی از بزرگترین چالش های سرمایه گذاری های بیوتکنولوژی این است که هزینه های تولید خودرا به اندازه کافی پایین نگه دارند تا بتوانند با هزینه استفاده از گاوها رقابت کنند.
همچنین، اینکه جایگزین کردن شیر گاو بسیار دشوار است، قابل بحث نیست. بیشتر انسان ها با نوشیدن شیر گاو بزرگ شده اند و این بخشی جدایی ناپذیر از زندگی آنها هم اکنون تبدیل گشته است. با این وجود، بنیانگذاران اعتقاد دارند که حالا زمان آن رسیده است که یک گام فناورانه برداریم.
ما سالانه ۶۰ میلیارد حیوان را برای غذا پرورش می دهیم و این شوکه کننده است. ما به گزینه هایی نیاز داریم که برای محیط زیست بهتر باشد، بر استفاده از آنتی بیوتیک ها و بر خطر بیماری ها غلبه کند.
یکی از مزایای این روش این است که تولید شیر بدون گاو خطر مبتلاشدن به ویروس حیوانی را به همراه نخواهد داشت و این یک فرصت بسیار بزرگ است.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب