هند یک ماهواره رصد زمین را به فضا پرتاب کرد

هند یک ماهواره رصد زمین را به فضا پرتاب کرد

به گزارش لینک وبسایت، موشک جدید هند یک ماهواره پیشرفته را برای رصد زمین به فضا برد.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، هند روز پنجشنبه ۱۵ اوت یک ماهواره پیشرفته رصد زمین را در سومین مأموریت موشک «SSLV» جدید خود به فضا پرتاب کرد.
به نقل از اسپیس، ماهواره «EOS-08» سازمان تحقیقات فضایی هند در ساعت ۲۳: ۴۷ به وقت منطقه زمانی شرقی با موشک ۳۴ متری SSLV از «مرکز فضایی ساتیش داوان» پرتاب شد.
این سومین پرواز برای SSLV بود. نخستین پرواز این موشک در اوت ۲۰۲۲ با شکست به پایان رسید چونکه موشک دو محموله خویش را شامل ماهواره رصد زمین EOS-02 و یک کیوبست ساخته شده توسط دانش آموزان، در مدار اشتباه قرار داد و آنها در یک زمان نسبتا کوتاه به زمین بازگشتند.
موشک SSLV در دومین پرواز خود که در فوریه ۲۰۲۳ انجام شد، با موفقیت سه محموله را شامل ماهواره EOS-07 و دو کیوبست در مدارهای دایره ای به ارتفاع ۴۵۰ کیلومتر مستقر کرد.
به قول سازمان تحقیقات فضایی هند، موشک در سومین پرواز خود ماهواره EOS-08 را در یک مدار دایره ای با ارتفاع ۴۷۵ کیلومتری قرار داد. این ماهواره ۱۷۵.۵ کیلوگرمی بعد از استقرار کامل، زمین را با دو تجهیزات خود معروف به «EOIR» و «GNSS-R» مطالعه خواهد نمود.
مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند در شرح مأموریت نوشتند: داده های فروسرخ EOIR برای کاربردهایی مانند نظارت به کمک ماهواره، بررسی بلایای طبیعی، پایش محیط زیست، تشخیص آتش، مشاهده فعالیتهای آتشفشانی و نظارت بر بلایای صنعتی و نیروگاهی استفاده خواهند شد. از طرفی، GNSS-R توانایی خویش را در استفاده از سیگنال های ناوبری ماهواره برای تشخیص سیل، ارزیابی رطوبت خاک و تحلیل بادهای روی اقیانوس نشان داده است.


همچنین، ماهواره EOS-08 دارای یک دزیمتر نور فرابنفش است که به توصیف تشعشعات فضایی قبل از مأموریت «گاگانیان»(Gaganyaan) کمک می نماید. گاگانیان نخستین پرواز فضایی سرنشین دار هند است که احتمال می رود تا سال ۲۰۲۵ پرتاب شود.
ماهواره EOS-08 طوری طراحی شده است که به مدت یک سال در مدار کار کند. به قول سازمان تحقیقات فضایی هند، کار این ماهواره پیشگامانه خواهد بود و پایه کار دیگر ماهواره های رصد زمین را بنیان خواهد گذاشت.
مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند در شرح مأموریت نوشتند: اهداف اولیه مأموریت EOS-08 شامل طراحی و توسعه یک ریزماهواره، ایجاد تجهیزات سازگار با ریزماهواره و ترکیب فناوری های نوین مورد نیاز برای ماهواره های عملیاتی آینده است.



منبع:

1403/05/28
10:51:03
5.0 / 5
190
تگهای خبر: فناوری , كاربر , وب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Link website