نگاهی به نخستین موشک چندبار مصرف چین برای رقابت با اسپیس ایکس
لینک وبسایت: نخستین موشک پیشران مایع چین که از فولاد ضد زنگ تولید شده است، در حالی با 900 تن نیروی رانش موفق شد به ارتفاع 10 کیلومتری برسد و بعد از 200 ثانیه پرواز با موفقیت فرود بیاید که به عنوان نخستین موشک چندبار مصرف این کشور برای رقابت با شرکت آمریکایی اسپیس ایکس شناخته می شود.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، شرکت فضایی «لند اسکیپ»(LandSpace) مستقر در پکن، توسعه دهنده موشک قابل استفاده مجدد ژوکو-۳(Zhuque-۳) الهام گرفته از موشک های قابل استفاده مجدد شرکت آمریکایی اسپیس ایکس(SpaceX) است که بتازگی یک پرواز آزمایشی برخاست و فرود عمودی را با رسیدن به ارتفاع ۱۰ هزار متری تکمیل کرده است.
این پرواز که ۲۰۰ ثانیه به طول انجامید، شامل احتراق مجدد موتور برای نخستین بار بود که بخش مهمی از مرحله کاهش سرعت موشک برای فرود و بازیابی است.
این آزمایش در مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان(Jiuquan) در شمال غربی چین انجام شد و پیشرفتی بزرگ برای بخش فضای تجاری رو به رشد چین شمرده می شود که هدف آن توسعه فضاپیماهای با ظرفیت بالا، کم هزینه و تناوب پرتاب بالاست.
این پرواز آزمایشی شامل صعود، خاموش شدن موتور، سُر خوردن در حالت خاموش، راه اندازی مجدد موتور در حین پرواز و فرود نرم بود که همه فاکتورهای عملکردی مورد انتظار برآورده شد.
گامی حیاتی برای ژوکو-۳
دای ژنگ(Dai Zheng) رهبر پروژه ژوکو-۳ گفت: قطع و راه اندازی مجدد موتور در حین پرواز و همین طور سایر فناوری های حیاتی مانند هدایت و کنترل مشترک و فرود دقیق در این آزمایش با موفقیت انجام شد.
ژنگ به رسانه دولتی چین توضیح داد که این آزمایش گامی مهم به طرف پرتاب های فضایی کم هزینه و متناوب است.
وی ادامه داد: ما این فناوری های اصلی را تأیید کرده ایم و پایه ای محکم برای پرواز و بازیابی موشک گذاشته ایم.
یک مهندس از تیم توسعه ژوکو-۳ اظهار داشت که این آزمایش قبل از این سه بار به تعویق افتاده بود، اما در نهایت فراتر از انتظارات عمل کرد.
او که بصورت ناشناس مصاحبه کرده بود، گفت، البته با این وجود، فناوری های ما هنوز بطور قابل توجهی از رهبران صنعتی مانند شرکت اسپیس ایکس عقب هستند و چین ممکنست موشکی مانند «فالکون ۹» را در پنج سال آینده و موشکی مثل استارشیپ را تا ۲۰ سال آینده داشته باشد. او گفت ما باید سخت کار نماییم تا به آنها برسیم.
موشک آزمایشی چین یک موشک با سوخت اکسیژن مایع تک مرحله ای با قطر ۳.۳۵ متر و طول ۱۸.۳ متر است. این موشک از ساختار بدنه فولاد ضد زنگ با استواری بالا استفاده می نماید.
بگفته شرکت لند اسکیپ، این آزمایش، چندین فناوری کلیدی را برای موشک های قابل استفاده مجدد با موفقیت تأیید کرد و پایه های اولیه پرواز و بازیابی موشک ژوکو-۳ را پی ریزی کرد.
شرکت لند اسکیپ
شرکت لند اسکیپ در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد. این شرکت در ابتدا یک موشک سوخت جامد به نام ژوکو-۱(Zhuque-۱) را توسعه داد که در تنها پرواز خود نتوانست به مدار برسد.
بعد از آن، این شرکت تمرکز خودرا روی موشک ژوکو-۲(Zhuque-۲) با سوخت متان و اکسیژن مایع معطوف کرد. نخستین پرواز ژوکو-۲ در دسامبر ۲۰۲۲ با شکست مواجه گردید، اما در سال ۲۰۲۳ دو بار با موفقیت به مدار رسید.
این شرکت یکی از چندین شرکت در چین است که بر روی ساخت موشک های قابل استفاده مجدد کار می کند. البته این آزمایش اخیر بالاترین ارتفاعی نبود که ازطریق یک سازمان چینی به دست آمده است، چونکه یک موشک چینی دولتی موسوم به SAST در ماه ژوئن به ارتفاع ۱۲ کیلومتری رسید.
سازندگان موشک SAST درحال برنامه ریزی یک پرواز آزمایشی در ارتفاع ۷۰ کیلومتری هستند.
چین در نظر دارد از موشک های قابل استفاده مجدد و سکوهای فضایی جدید برای پرتاب های فضایی بیش از پیش خود استفاده نماید.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب