تشخیص فساد شیر با یک اپلیکیشن بدون نیاز به باز کردن پاکت
لینک وبسایت: یک اپلیکیشن با بهره گیری از ارتعاش داخلی یک تلفن هوشمند بدون نیاز به باز کردن درب پاکت، به دقت تشخیص می دهد که آیا شیر خراب شده است یا خیر. بگفته پژوهشگران، این فناوری می تواند به جلوگیری از بیماری و ریختن شیر فاسد در فاضلاب کمک نماید.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، تصور کنید اول بامداد است، شیر را از یخچال بیرون می آورید تا به قهوه خود اضافه کنید. اما بجای شیر سفید مایع، یک مایع زرد و ناسالم بیرون می آید. پاکت شیر را بو می کنید تا باردیگر بررسی کنید که آن چه می بینید درست است و بوی ترشی به مشام می رسد. پیش از این که آنرا در سینک بریزید، به تاریخ مصرف نگاه می کنید و این ناامید کننده است برای اینکه شیر هنوز تاریخ دارد.
به نقل از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه نیو ساوث ولز(UNSW) سیدنی، یک اپلیکیشن تلفن هوشمند به نام وایب میلک(VibMilk) توسعه داده اند که فاسد شدن شیر را با استفاده از ویبره گوشی هوشمند بدون باز کردن پاکت تشخیص می دهد.
پروفسور ون هو(Wen Hu) از دپارتمان علوم و مهندسی کامپیوتر دانشگاه نیوساوث ولز می گوید: می توان شیر را جهت بررسی سلامت، بو یا مزه کرد، اما این کار نیاز به باز کردن بسته بندی آن دارد. انجام این کار شیر را در معرض باکتری قرار می دهد و این موجب تسریع فساد می شود. وایب میلک روشی غیر تهاجمی است، به این معنا که می توانید تازگی شیر را بدون باز کردن مهر و موم آن، بررسی کنید.
ترکیب شیر از آب، چربی ها، پروتئین ها و ویتامین ها بستر مناسبی را برای رشد انواع باکتری ها فراهم می آورد که تعدادی از آنها برای انسان مضر هستند. در صورتیکه روش های پاستوریزاسیون و دمای فوق العاده بالا(UHT) برای جلوگیری از رشد باکتری ها طراحی شده اند، اما همیشه موفقیت آمیز نیستند و منجر به بیماری، فراخوان مواد غذایی، هدر رفتن و خسارات مالی می شوند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که خانواده های آمریکایی ۱۹ درصد از محصولات لبنی را که خریداری می کنند دور می ریزند. خیلی از مصرف کنندگان برای تعیین این که آیا محصول برای نوشیدن بی خطر است یا خیر، به تاریخ های مصرف روی پاکت های شیر تکیه می کنند. با این وجود، پژوهشگران می گویند این اعداد فقط تخمین های تقریبی هستند و می توانند ناصحیح باشند.
هو می گوید: تاریخ هایی که می گوید بهترین زمان مصرف یک محصول چه زمانی است، یک راهنما است و نه انقضای قطعی. زمانی که تولیدکنندگان این تاریخ ها را تعیین می کنند، برمبنای بدترین سناریوها در مورد عواملی مانند دما و مدت زمان ذخیره سازی مفروضاتی دارند. اگر شیر در وضعیت صحیح نگهداری شود، مصرف آن چند روز پس از تاریخ نیز بی خطر خواهد بود. اما اگر این گونه نباشد، حتی ممکنست تا آن تاریخ نیز خراب شود.
همانطور که شیر خراب می شود، از یک کلوئید که به ماده ای گفته می شود که بطور مساوی در ماده دیگری پخش می شود، به اجزای جداگانه ای از کشک، آب پنیر و آب تبدیل می شود. این تخریب، خواص فیزیکی مایع را تغییر می دهد و سیگنال های ارتعاشی مختلفی تولید می کند. با این تغییرات، pH تغییر می کند، از ۶.۶(تازه) به ۴.۴(کاملا خراب) می رسد.
اپلیکیشن وایب میلک از سیگنال های ارتعاشی تولید شده توسط موتور گوشی هوشمند و جمع آوری شده آن توسط واحد اندازه گیری اینرسی(IMU) برای تشخیص درجه ارتعاش تولید شده استفاده می نماید. با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشینی روی داده ها، برنامه یکی از ۲۳ سطح pH را به آن اختصاص می دهد.
پژوهشگران درحال آزمایش این اپلیکیشن بر روی چهار تلفن هوشمند معمولی با دو نوع موتور لرزشی یعنی پیکسل ۶ گوگل و سامسونگ گلکسی اس ۲۲، سامسونگ گلکسی ۲۱ FE و پیکسل ۵ گوگل هستند. آنها دریافتند که وایب میلک pH شیر را با دقت متوسط ۹۸.۳۵ درصد پیش بینی می کند و شیر تازه و دست نخورده را با دقت ۱۰۰ درصد تشخیص داد.
بر خلاف روش های دیگر برای تشخیص فساد، این اپلیکیشن به ظرف شفاف یا باز شدن ظرف نیاز ندارد و گرانقیمت نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب