با همكاری دانشمند ایرانی محقق شد؛

ساخت باندهای نانویی برای مدیریت و کنترل عفونت زخم ها

ساخت باندهای نانویی برای مدیریت و کنترل عفونت زخم ها

لینک وبسایت: فاطمه احمدپور دانشمند ایرانی با همراهی همکاران پژوهشگر خود در دانشگاه جنوا ساختار نانویی جدیدی شبیه به گل میخک ساختند که می تواند بهبود زخم ها را با بهره گیری از باندهای پیشرفته تسریع کند.


به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، احمدپور و تیم تحقیقاتی آنها در دانشگاه جنوا ساختار نانویی زیبایی شبیه به گل میخک ساخته اند که می تواند به عنوان قسمتی از باندهای نانوالیاف الکتروریسی شده، خواص آنتی اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدبیوفیلم به زخم ها بدهد. این فناوری نوین پتانسیل بالایی برای بهبود درمان زخم ها و کنترل عفونت ها دارد.
نانوگل ها ساختارهای کوچک و خودسازمان دهی شده ای هستند که به سبب سطح بزرگ خود، برای حمل و تحویل مولکول های دارویی بسیار مؤثر عمل می کنند. در طراحی این نانوگل ها، پژوهشگران از ترکیبات فسفات مس(II) و اسید تانیک استفاده کردند که به خاطر خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی شناخته شده اند. این گروه بعد از رشد این ساختارهای نانویی در یک محلول سالین، آنها را به نوارهای پارچه ای نانوالیاف الکتروریسی شده اضافه کردند.
آزمایش های انجام شده نشان داد که این باندهای پوشیده شده با نانوگل ها بطور مؤثری طیف وسیعی از باکتری ها همچون E. coli، Pseudomonas aeruginosa و Staphylococcus aureus را غیرفعال می کنند. این باندها همین طور توانستند بیوفیلم های مقاوم به آنتی بیوتیک این باکتری ها را از بین ببرند. علاوه بر این، باندها با خنثی کردن گونه های فعال اکسیژن، خواص آنتی اکسیدانی خودرا نیز نشان دادند، در صورتیکه برای سلول های انسانی کشت شده در لابراتوار بطورکامل ایمن بودند.
به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، فاطمه احمدپور و پیر فرانچسکو فراری، از پژوهشگران این پروژه، تاکید می کنند که این باندهای پوشیده شده با نانوگل ها یک رویکرد طبیعی، مقرون به صرفه و کارآمد برای کنترل عفونت و بهبود زخم ها ارائه می دهند. این فناوری نه فقط می تواند نتایج درمانی را بهبود بخشد، بلکه استانداردهای جدیدی در مراقبت های پزشکی بوجود آورد.
این پژوهش نشان میدهد که نانوگل ها پتانسیل بالایی برای تحول در صنعت پزشکی دارند. با ادامه تحقیقات و توسعه این فناوری، می توان امیدوار بود که باندهای نانوگل به زودی به عنوان گزینه ای درمانی مؤثر و ایمن در دسترس بیماران قرار گیرند. این نوآوری نه فقط زمان بهبود زخم ها را می کاهد، بلکه خطر عفونت های ثانویه را نیز بطور شایان توجهی کم می کند.



منبع:

1403/11/22
12:43:17
5.0 / 5
25
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
Link website