قدیمی ترین ماهواره جهان بعد از 67 سال به زمین برمی گردد
لینک وبسایت: قدیمی ترین ماهواره جهان که حال به قدیمی ترین جسم مصنوعی تبدیل گشته که هنوز در سکوت به دور زمین می چرخد، مقرر است به زمین بازگردانده شود.
به گزارش لینک وبسایت به نقل از ایسنا، ۶۷ سال قبل و در اولین روزهای شدت گرفتن رقابت فضایی، یک ماهواره کوچک و غیرعادی به فضا پرتاب شد.
به نقل از اسپیس، این ماهواره که در ماه مارس سال ۱۹۵۸ پرتاب شد و ونگارد-۱ نام گرفت، نخستین ماهواره ای بود که از انرژی خورشیدی تغذیه می کرد.
در حالیکه خیلی از همتایان معاصر آن، مدت هاست تسلیم جو آتشین زمین شده اند، ونگارد-۱ همچنان در فضا زندگی می کند. این ماهواره حالا به قدیمی ترین جسم مصنوعی تبدیل گشته است که هنوز در یک مدار بیضی شکل به دور زمین می چرخد.
حالا، گروهی در شرکت مشاوره ای بوز آلن همیلتون (Booz Allen Hamilton) مستقر در ویرجینیا یک پیشنهاد جسورانه دارد، آنها می خواهند ونگارد یک را به خانه بیاورند.
این گروه در مقاله مطالعاتی انتشار یافته در مرکز تحقیقات هوافضا نوشت: تقریبا ۷۰ سال بعد، این ماهواره هنوز آنجاست، قدیمی ترین ماهواره جهان و یکی از گرانبهاترین اجرام موجود از دوران اولیه فضا.
این مقاله یک مأموریت دو قسمتی بالقوه شامل ملاقات، بازرسی و دریافت احتمالی ماهواره برای مطالعه و نمایش را تشریح می کند.
طرح مأموریت بازگرداندن
در سال ۱۹۵۵، لابراتوار تحقیقاتی نیروی دریایی، ایده ریزماهواره ونگارد-۱ را بیان نمود. هدف آن آزمایش قابلیت پرتاب یک موشک سه مرحله ای و بررسی تاثیر محیط فضایی بر روی یک ماهواره بود.
گفته می شود با وجود خاموش شدن آن در سال ۱۹۶۴، ونگارد-۱، همراه با بخش بالایی وسیله نقلیه پرتابش، قدیمی ترین جسم ساخته شده توسط انسان است که هنوز به دور زمین می چرخد.
اسپوتنیک های شوروی و کاوشگر-۱ آمریکا که پیشروهای اولیه در صنعت فضا بودند، در عرض چند ماه یا چند سال به پایان خود رسیدند و توسط اصطکاک بی امان مدار پایین زمین به پایین کشیده شدند. اما ونگارد-۱ که در مدار بیضوی اوج می گرفت، از این سرنوشت فرار کرد.
این گروه پیشنهاد می دهد که یا ونگارد یک را به مداری پایین تر و در دسترس تر برای گرفتن آن در فضا سوق دهند یا آنرا به ایستگاه فضایی بین المللی برسانند. این پدیده بی سابقه نیست. اما ونگارد-۱ متفاوت می باشد. دهه ها قرار گرفتن در معرض حقیقت های خشن فضا به این مفهوم است که این کار نهایت دقت را می طلبد.
این گروه نخستین گام مهم را ارسال یک فضاپیمای بازرسی می دانند. این می تواند یک مأموریت مقدماتی برای ارزیابی وضعیت ونگارد-۱ باشد. برای دیدن این که آیا زباله های فضایی به آن برخورد کرده است یا خیر، آیا ساختار آن هنوز سالم می باشد یا خیر.
مراحل مأموریت شامل قسمت اول یعنی قرار ملاقات، تصویربرداری نزدیک و ارزیابی و قسمت دوم یعنی در صورت عملی بودن، گرفتن آن و بازگرداندن به زمین است. اینها می تواند بوسیله ی یک تصویربردار رباتیک صورت گیرد.
این روش می تواند به حل مشکل زباله های فضایی کمک کند
بازگرداندن ونگارد-۱ به زمین کار کوچکی نیست. بعد از بازگشت ایمن آن به زمین، کارشناسان یک بررسی عمیق از ماهواره ای که مدت هاست بازنشسته شده است، انجام خواهند داد. آنها تحلیل و بررسی خواهند کرد که مواد آن چگونه عمل کرده اند و خلأ و تشعشع چگونه تاثیر خویش را گذاشته است.
بر مبنای مطالعه این گروه، موزه ملی هوا و فضای اسمیتسونیان می تواند ماهواره را بعنوان یک کپسول زمان از تاریخ پروازهای فضایی نمایش دهد.
روشهای فنی توسعه یافته برای بازیابی ونگارد-۱ همینطور می تواند به پاکسازی زباله های فضایی خطرناک یا جذب مواد برای تولیدات در مدار کمک نماید.
منبع: linkwebsite.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب